donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & Cultuurgeschiedenis, klokgieten, muziek maken, theater en literatuur

geschiedenis, klokgieten, muziek maken, theater en literatuur

-

Het GeertvanWoufestival heeft over klokgieter Geert van Wou een veelzijdig cultuureducatieproject samengesteld. Doelgroep zijn de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Informatieve workshops vinden plaats in maart en april, daarna volgt op 27 juni een muziektheater-voorstelling geïnspireerd door het boek Hasse Simonsdochter van Thea Beckman.

Geert van Wou, die vanaf ca. 1480 tot zijn dood in 1527 in Kampen woonde, staat centraal tijdens cultuureducatieproject, maar de informatie wordt op speelse manier overgebracht. Voor de maanden maart en april staat een workshop over Geert van Wou gepland. De leerlingen krijgen informatie over de historische figuur Geert van Wou (cultuurZIEN), gieten klokken van chocolade ((oud-)bakker Pieter Breet) en maken muziek met en over klokken (Quintus). Voor ieder workshop-onderdeel is dertig minuten uitgetrokken en de leerlingen rouleren in kleine groepjes langs de verschillende activiteiten. In overleg met de school wordt een datum gepland. Deelname aan de workshop kost € 75, – per groep. Docenten kunnen hun klas tot en met 23 februari aanmelden voor deelname via kunst@cultuurzien.nl.

Op vrijdag 27 juni, de eerste dag van het GeertvanWoufestival 2014, wordt de muziekthatervoorstelling Hasse Simondochter opgevoerd voor de basisscholen in de grote zaal (Quintuszaal) van Quintus, Vloeddijk 38. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door professionals van muziek-collectief Muz!nder. Bijwonen van de voorstelling kost € 75, – per groep. Docenten kunnen hun klas tot en met 15 juni aanmelden via kunst@cultuurzien.nl.
Bij deelname van vijf of meer groepen per school ontvangt de school het boek Hasse Simonsdochter van Thea Beckman cadeau. Bij afname van zowel de workshop als de muziektheatervoorstelling voor één groep, betaald de school slechts € 125, – (i.p.v. € 150, –). Voor deze combi ook aanmelden voor 23 februari via kunst@cultuurzien.nl.

Het cultuureducatieproject over Geert van Wou is een samenwerkingsproject van cultuurZIEN, Muz!nder, Quintus en (oud-)bakker Pieter Breet. Meer informatie is te vinden op www.geertvanwoufestival.nl

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen