In gesprek met…. Marcel Visser – Winnaar Groene Lintje 2014


Marcel Visser ontving op Wereldmilieudag 5 juni het Groene Lintje 2014 uit handen van fractievoorzitter Nieke Jansen van GroenLinks. Het Groene Lintje wordt jaarlijks uitgereikt door de fractie. Het is een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder inzet op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

Marcel Visser kreeg het lintje omdat hij zich bijzonder inzet voor duurzaamheid. Niet om persoonlijk gewin maar uit hart voor de aarde en voor de generaties die na hem leven. Hij doet dat als lokale ondernemer in duurzame verlichting vanuit zijn bedrijf LichtTotaal. In januari van dit jaar verzorgde hij in samenwerking met de gemeente Kampen een lichtseminar voor ondernemers. Visser: “Er gaat zoveel kostbare energie verloren. Met wat aanpassingen kun je dan veel energie en dus ook geld besparen.”

Op de oorkonde bij het lintje is verwoord waarom uitgerekend Marcel Visser dit jaar het lintje verdiende. “Met zijn bedrijf Lichttotaal brengt Marcel Visser verduurzaming van verlichting onder de aandacht bij particulieren, bedrijven en overheden. Hij combineert zijn kennis over mooi en functioneel verlichten met een gedegen kennis over nieuwe producten en duurzaamheid. Daarbij heeft hij ook oog voor eerlijke productielijnen. In lichtseminars voor bedrijven en particulieren adviseert hij zonder winstoogmerk over verduurzaming van licht. Goede zorg voor de aarde is gebaat bij energiebesparing. Marcel Visser draagt daaraan bij op zijn eigen solide en bescheiden manier en ontvangt daarom het Groene Lintje 2014.”
Visser was zichtbaar ontroerd over deze waardering. “Dit is echt heel mooi”, aldus Marcel Visser. Samen met zijn echtgenote werd hij thuis verrast met deze feestelijke overhandiging van het lintje.

Na de uitreiking van het Lintje spraken wij met Marcel. Klik op de afbeelding hieronder of op de player hierboven om het interview te bekijken.

Marcel Visser - Winnaar GroenLintje 2014

De uitreiking van het Groene Lintje is een jaarlijkse traditie van GroenLinks Kampen. Groen en duurzaamheid krijgen daarmee een vaste plek op de kalender in de gemeente Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*