Aanhouding zedenmisdrijf Stadspark Kampen: Politie doet getuigenoproep

Persbericht Politie:

Foto: Mitchell Boswijk

KAMPEN – Op woensdag 28 september is door de politie een 18-jarige man als verdachte aangehouden voor een zedenmisdrijf afgelopen weekend in de omgeving van het Stadspark.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Het park werd toen afgezet om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. De politie heeft het meerderjarige slachtoffer direct opgevangen en uitgebreid met haar gesproken. Nadien heeft de politie met getuigen gesproken, heeft een buurtonderzoek uitgevoerd en is op zoek geweest naar beeldmateriaal ten behoeve van het opsporingsonderzoek. Aansluitend heeft de politie een getuigenoproep gedaan op zoek naar mensen die iets hadden gezien of gehoord. De verzamelde informatie heeft geresulteerd in het identificeren en het aanhouden van de verdachte afkomstig uit de gemeente Dronten.

De politie neemt de zaak hoog op

Dergelijke incidenten hebben een grote impact op slachtoffers en het kan leiden tot maatschappelijke onrust. Bij zedenzaken is de politie altijd zeer terughoudend met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie. Dit is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. “We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groter is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen hierbij op uw begrip”, aldus de politie.

Getuigen?

De politie herhaald de oproep naar mensen die het één en ander hebben gezien of gehoord of anderszins meer weten en dit nog niet met ons hebben gedeeld. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van camerabeelden die bij ons nog niet bekend zijn. Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. De verdachte is vandaag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: persbericht politie


 


2 Comments

  1. Een 2e geval. Met denk aan de gemeente Dronten. Hun de eer voor de opvang van asielzoekers en wij de gevolgen. AZC Dronten wordt uitgebreid met 200 extra en ook onze nieuwe Kamper burgervaderspant zich in voor huisvesting van nog meer asielzoekers. Maak me grote zorgen over onze veiligheid en toekomst.

  2. Ik vindt ze vreselijk heel veel alleenstaande mannen wie niks te doen hebben de hele dag lekker in het gras leggen en geld uit de automaat halen ze horen hier niet zijn met een hele andere mentaliteit groot gebracht in die landen zijn heel veel dingen normaal laat ze werken voor hun geld dat ze moe worden in plaats van alleen hun hand ophouden en uit verveling onze kinderen pakken en stelen omdat ze er toch niks voor krijgen ze hebben toch niks te verliezen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.