HartVoorBurkina

‘Gevaar in het bos’. Het nieuwe boek van Lydia Bruins uit Kampen

Foto van auteur

Door Rudi Last

Op vrijdag 26 mei verschijnt het nieuwe boek ‘Gevaar in het bos’ van Lydia Bruins. De dertienjarige Lydia beschrijft de avonturen van de vriendengroep van Jozef, waarbij ze de spanning goed weet op te bouwen. Dit herkenbare en levensechte kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Ineens blijft Levi staan. ‘Kijk daar,’ fluistert hij, ‘daar ligt iets tussen de struiken.’

Meteen gaan de vrienden erop af.
‘Het is maar een zakdoek,’ zegt Aron teleurgesteld als ze dichterbij komen. ‘Daar hebben we niets aan.’
‘Echt wel!’ antwoordt Jozef. Hij kijkt de anderen veelbetekenend aan. Dan houdt hij de zakdoek voor Max’ neus. ‘Max, zoek!’ zegt hij zacht, maar dringend.

Jozef en zijn vrienden hebben een boomhut en een geheime uitkijkboom in het bos. Ze ontdekken een vreemde man die tussen de struiken sluipt. Wat voert hij in zijn schild?
Max, de hond van Jozefs vader, brengt de jongens op een spoor. Samen gaan ze op onderzoek uit. Dat wordt het begin van een spannend avontuur. Hoe zal het aflopen?

Vanaf 9 jaar.

Over de auteur
‘Gevaar in het bos’ is het debuut van Lydia Bruins (13), die dit verhaal schreef toen ze tien tot twaalf jaar oud was. Haar twee grote hobby’s zijn lezen en schrijven. Ze zit op het gymnasium van de Pieter Zandt SG in Kampen. Haar klasgenoot Loïs van den Berg tekende de illustraties.

Boekgegevens

Titel:Gevaar in het bos
Auteur:Lydia Bruins
Verschijningsdatum: 26-05-2023Aantal pagina’s:  102
ISBN: 9789464687323Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 18,99Uitvoering:Paperback

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: