Het Gilden Kwartier sluit de “Bibliotheek week” feestelijk af…

Gilden Kwartier

Afgelopen zaterdag was het Gilden Kwartier in Kampen even het domein van verhalen vertellers. Op het Koeplein bij het grote boek konden kinderen en volwassenen het verhaal van Kampen beluisteren.

Bij verschillende ondernemers werd voorgelezen uit de verhalen reeks van Annie M.G. Schmidt, al lopend door de straat vertelde het lieve “draakje” haar verhaal en met “Rebekka” ging je mee in haar fantasie reis door Kampen.

Een geslaagde afsluiting ter gelegenheid van de opening van de Bibliotheek in de Stadskazerne en de onthulling van de nieuwe naam van het ambachtelijk deel van de Oudestraat. Waarbij slagerij Norg aan het begin van de middag nog even in de schijnwerpers werd gezet als bedenker van de nieuwe naam. Hij kreeg van alle ondernemers uit het Gilden Kwartier een kistje met “Goodies” overhandig door Hennie Schaper.

Het Gilden Kwartier is een mooi en oud stukje Kampen met oude eerlijke ambachten of zoals een passant het prachtig verwoorde “…ik wist niet dan Kampen z’n leuk oud centrum had met erg veel mooie gebouwen en leuke winkeltjes…”

Gildenkwartier