zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportGo-Ahead Kampen start 2014 met overwinning

Go-Ahead Kampen start 2014 met overwinning

-

Go-Ahead heeft vanmiddag haar 1e wedstrijd van het jaar 2014 winnend afgesloten. In Nijkerkerveen werd door de rood gelen niet groots gespeeld en dit was de verdienste van de thuisploeg.

Veensche Boys dat in de 2e klasse G (zelfde competitie waar o.a KHC en IJVV in actief zijn) bovenaan staat, liet zien dat het een aardige ploeg in huis heeft. In de beker versloeg men ook al topklasser Fc Lienden.

go-ahead-kampenBij Kowet was Djeston Roosblad nog op vakantie, hierdoor speelde Andre Timmerman op de rechtsback positie. Verder zat linksback Mark Koomen op de bank aangezien hij net terug was van vakantie en donderdag niet had getraind. Nick Hendriks die normaliter in de A1 op het middenveld speelt, mocht hierdoor in de basis starten. Op de voor hem ongebruikelijke linksback positie hield hij zich knap staande.

Ivm de nieuwjaarsreceptie werd er al om 12.00 uur afgetrapt. In de 1e 15 minuten tasten beide ploegen elkaar af. Na 6 minuten een goed genomen vrije trap door spits Robin van de Brom, maar Demi Loet-Loetoer was alert en verwerkte de bal tot corner. Kowet kwam maar niet lekker in de wedstrijd en pas na 19 minuten gebeurde er wat voor de goal van doelman Yourie Epskamp. Er werd door de scheidsrechter op de rand van de zestien een vrije trap gegeven aan de gasten. Brutaal ging de pas 17 jarige Nick Hendriks achter de bal staan en met zijn linkervoet krulde hij de bal over de muur heen, waarna de bal op de paal belandde. In de rebound was Nick Bakker er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen.

Nog geen 4 minuten later een identieke situatie. Dit keer werd aan de linkerkant van de zestien een vrije trap gegeven en nam Madih Doufikar de vrije trap. Zijn schot werd met de nodige moeite tegen gehouden door Epskamp, maar in de rebound scoorde Jurrian Zandbergen knap de 0-2. Veensche Boys was niet van slag door de 2 tegen doelpunten en men bleef goed meedoen. In de 29e min leek de thuisploeg op 1-2 te komen maar de arbiter keurde de goal tot grote verbazing van velen af. De vrije trap werd schitterend over Demi geschoten maar volgens de leidsman was de vrije trap niet indirect genomen. 3 minuten hierna kreeg Veensche Boys toch loon naar werken. De Mexicaanse rechtsback Shane Aranna Barrantas kwam uitstekend door aan de rechterkant, kapte Nick Hendriks uit en gaf een voorzet op maat op de geheel vrijstaande Ferdi van de Pol, die op zijn beurt goed diagonaal binnen schoot, 1-2. Vlak voor rust nog een 2 tal schoten. Eerst was het Madih Doufikar die na een goede actie Epskamp op zijn weg vond en even later schoot Yoshua van Marle op de vuisten van de doelman. Rust 1-2.

In de rust wisselde Marcel van der Steege 7 spelers. Jasper Fix, Ben Hofstra, Mark Koomen, Nick van der Kooi, Kaan Ozcan, Roberto Doufikar en Hussein Raza kwamen allen in het veld. De balans in het elftal was hierdoor een stuk minder en dat kwam het spel van Kowet zeker niet ten goede. Na 58 minuten een uitstekende actie van de linksbuiten van Veensche Boys. Hij gaf voor en met de hak werd de bal verlengd, maar gelukkig voor de rood gelen ging de bal net voorlangs. 10 minuten later kreeg Kowet van de arbiter een penalty. Vanaf de zijlijn was niet goed waarneembaar waarvoor er een strafschop werd gegeven maar Jurrian Zandbergen schoot de bal in de linkeronderhoek goed binnen, 1-3. Er gebeurde in de 2e helft heel weinig voor beide doelen. Na 79 minuten volgde toch nog de aansluitingstreffer. De bonkige maar goed spelende spits Robin van de Brom legde de bal op maat neer bij Menno van der Woude en die schoot de bal knap onder Jasper Fix door, 2-3. In de resterende 10/15 minuten nog 1 noemenswaardig moment. Madih Doufikar kwam op rechts goed door en zijn voorzet belandde bij Hussein Raza, maar hij schoot hard over. Zo bleef het in Nijkerkerveen bij 2-3.

Voor beide ploegen was dit een nuttige oefenwedstrijd. Op 18 januari zal de competitie in de hoofdklasse C alweer worden hervat. Kowet ontvangt dan SC Genemuiden. Volgende week zaterdag 11 januari spelen we eerst nog een oefenwedstrijd in en tegen Nunspeet, aanvang 14.30 uur !!