HomeRegiosportGo Ahead bekert door na winst op 2e klasser ASC’62

Go Ahead bekert door na winst op 2e klasser ASC’62

-

goahead

Door Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen heeft vanavond in Dalfsen een ruime en gemakkelijke overwinning geboekt op 2e klasser ASC’62. Door deze zege hebben de rood-gelen de volgende ronde bereikt van de beker !!

De technische staf gaf vanavond aanvoerder Jurrian Zandbergen en Arjan Wiegers rust. Beiden kwamen niet in actie. Doelman Jasper Fix was afwezig vanwege werk. Tim Noordman was zijn vervanger en deed het prima. Assistent trainer Ricardo van der Weerd had vandaag de leiding. Jan Korte laat in de bekerwedstrijden zijn assistent als hoofdtrainer fungeren. Hij was zelf wel gewoon aanwezig als assistent. Ook was het opvallend dat Nick Bakker driemaal trefzeker was en het is goed om te zien dat jongens die vlak tegen de basis aan zitten, zich prima manifesteren !!

Ricardo van der Weerd/Jan Korte startte met de volgende 11 spelers:

Tim Noordman / Kevin Smit / Edwin Starke / Laurens van Keulen / Nick Hendriks / André Timmerman / Samir Merraki / Murat Acikgoz / Nick Bakker / Rob Knul / Madih Doufikar

In de beginfase van de 1e helft was meteen duidelijk dat Go-Ahead Kampen een paar maatjes te groot was voor de 2e klasser uit Dalfsen. Vooral Madih Doufikar was niet te stoppen. Hij was in de 2e minuut al dicht bij een doelpunt, maar de lat voorkwam dat. 2 minuten later was het wel raak. Madih zette de aanval zelf op. Een voorzet van Murat Acikgoz belandde bij Nick Bakker, die legde terug en Madih was trefzeker met een mooie stift in de linker bovenhoek, 0-1.

Na 9 minuten zette de sterk spelende André Timmerman op het middenveld prima door, gaf een pass op Madih, doelman Berry Roeberts kwam uit en hierdoor probeerde de snelle aanvaller een stiftje. Roeberts wist redding te brengen. Rob Knul probeerde het middels een kopbal, maar trof geen doel. In de 20 minuten hierna kreeg Madih nog 4 uitstekende mogelijkheden, maar telkens ontbrak het aan de goede afwerking. Na een half uur spelen kreeg ook de jarige Samir Merraki, na een prima steekpass van Murat, zijn 1e kans. De bal verdween echter naast het doel van Roeberts. Go-Ahead was heer en meester en had totaal niks te duchten van ASC’62. Het was dan ook zeer verwonderlijk dat de blauw-witten uit Dalfsen in de 38e minuut op gelijke hoogte kwamen.

Vlak daarvoor verloor laatste man Edwin Starke de bal op het middenveld. Keeper Tim Noordman kwam uit, maar was te laat en voor een leeg doel wou linkerspits Matthijs van Gelder niet zelfzuchtig zijn. Hij speelde de bal op zij, maar dat ging te hard en zo was de kans verkeken. Uit een corner was het daarna wel raak. Tom van Zanten knikte prima binnen, 1-1. Dit was zwaar tegen de verhouding in. 2 minuten later stond Go-Ahead alweer op voorsprong. Een vrije trap belandde bij André, die gaf voor en Nick Bakker schoot hoog raak, 1-2.

De 2e helft was stukken minder spectaculair dan de 1e helft. Roberto Doufikar kwam in het veld voor de licht geblesseerde Rob Knul. Na 52 minuten was de wedstrijd gespeeld, toen Nick de marge vergrootte naar 2 doelpunten verschil. Een hele goede actie van Madih ging hier aan vooraf. Hij leverde een prima voorzet af en Nick tikte binnen, 1-3. Ruben van der Veer kwam in het veld voor Samir Merraki. ASC’62 kreeg nog een spaarzame kans via van Gelder, maar Tim redde uitstekend. Dezelfde Tim was belangrijk bij de 1-4. Een goede lange trap van achteruit belandde bij Nick en die schoot hard binnen. Het was zijn 3e treffer van deze avond. In de 85e minuut nog een laatste goede aanval. Via Murat kwam Madih in balbezit. Die gaf vanaf de linkerkant strak voor en Roberto Doufikar kopte naast. Zo bleef het uiteindelijk bij ‘slechts’ 1-4.

Vanaf nu kunnen alle ogen weer worden gericht op de competitie. Zaterdag mogen we afreizen naar Sparta Enschede en hopelijk kunnen we de goede vorm van de laatste weken doortrekken. Ik heb er alle vertrouwen in !!