Go-ahead boekt zege bij DTS ’35.

Go-Ahead Kampen heeft zich vanmiddag na 2 pijnlijke nederlagen op rij redelijk goed hersteld. In Ede werd met 2-3 gewonnen en dat was terecht. Alle doelpunten vielen in de 1e helft. Wel moet gezegd worden dat doelman Tim Noordman in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal malen knap redding wist te brengen.

Go-ahead

Door het gelijke spel tussen SDV Barneveld en Berkum (1-1) staan de rood-gelen nu 2e met 3 punten achterstand op koploper Nunspeet. De Nunspetenaren hadden veel moeite met DETO Twenterand, maar men wist in de slotfase toch nog 2x te scoren en zo bleven de punten op ‘’De Wiltsangh’’ (2-0). Met nog 2 wedstrijden te gaan zit Nunspeet op pole-position om de titel binnen te slepen, maar volgende week moet men nog wel een lastige uitwedstrijd spelen in Zutphen.
Net als vorige week begon GAK ook vandaag weer uitstekend aan de wedstrijd. Na 3 minuten direct al een grote kans voor de rood-gelen. Madih Doufikar passeerde knap 2 man, maar zijn schot werd met de voet gepakt door doelman Hasimbegovic. In de rebound kwam een voorzet van Madih bij Luuc Knul terecht, maar zijn inzet belandde in het zijnet. In de 6e minuut was het alsnog raak. Nu was dezelfde Luuc wel trefzeker. De vervanger van de geblesseerde Samir Merraki kopte de bal na een voorzet van Nick Bakker op fraaie wijze in de linker bovenhoek, 0-1. DTS Ede zette daar wel wat tegenover. Ismael Antonio schoot in kansrijke positie naast en na 15 minuten ging een schot van Edwin Aben over het doel. In de 16e min was het aan de andere kant wel raak. Het was Madih Doufikar die na een goede combinatie met Luuc heel rustig bleef en hij verschalkte de doelman met een bekeken stiftje, 0-2. Kort daarna leek het 0-3 te worden toen topscorer Jurrian Zandbergen vanaf 7 meter snoeihard uithaalde, maar Hasimbegovic bracht op knappe wijze redding. Go-Ahead Kampen leek een makkelijke middag te krijgen, maar niets was minder waar, want na 23 minuten stond het ineens 1-2. Een prachtig afstandsschot van Anouar Tmim belandde in de linker bovenhoek, 1-2. Na die tegentreffer was GAK het ineens helemaal kwijt. DTS ging hogerop spelen en de rood-gelen moesten terug. Antonio was dichtbij de gelijkmaker, maar oog in oog met Tim wist hij niet te scoren. In de 34e min werd het alsnog 2-2. Het was Mohammed Laukili die prima binnen schoot. Verdedigend zag het er weer heel slecht uit en dat mag absoluut niet gebeuren. Gelukkig herstelde Go-Ahead zich wel, want na 42 minuten werd het 2-3. Een uitstekende actie van Arjan Wiegers via de linkerkant, waarna Jeroen van den Bosch prima binnen schoot, 2-3. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft nam Go-Ahead direct het initiatief, maar het was DTS dat de 1e kans kreeg. Tim Noordman wist echter knap zijn doel schoon te houden. Na 55 minuten was Madih dichtbij de beslissing, maar de doelman wist redding te brengen met de voet. 10 minuten later was Luuc Knul heel dicht bij zijn 2e treffer van de middag. Hij nam een bal in één keer op de pantoffel en zijn inzet belandde precies op de kruising. Het zou een wereldgoal zijn geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn. DTS nam naarmate de 2e helft vorderde wat meer risico en men was ook 2 maal dicht bij de gelijkmaker, maar Tim hield zijn ploeg knap op de been. Na 72 minuten een hele grote kans voor GAK. Arjan legde de bal prima terug op Madih, maar die wist vanaf 5 meter de bal niet in het doel te krijgen. Hierdoor bleef het uitermate spannend in Ede en de thuisploeg probeerde met man en macht om nog een punt uit het vuur te slepen. 10 minuten voor tijd kwam Gerhald Visscher in het veld voor de moegestreden Luuc Knul. In de 84e minuut was ook André Timmerman dichtbij een treffer. Hij kopte een goed genomen corner van Murat Acikgoz prima in, maar de bal werd van de lijn gehaald. DTS probeerde hierna met een alles of niets poging om toch nog de gelijkmaker te forceren en men was ook één maal nog dichtbij, maar wederom was het Tim Noordman die redding bracht. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-3 overwinning voor GAK en dat is belangrijk voor het zelfvertrouwen.

Go-Ahead trainer Edwin van Nijen was een tevreden man na afloop van de wedstrijd. “Het is lekker voor het moraal dat je deze wedstrijd wint, dat is het enige wat we nu kunnen doen, en dan moeten de concurrenten hun wedstrijden ook maar zien te winnen, nog twee wedstrijden te gaan, we zien wel waar het eindigt.” Luister HIER naar het hele commentaar van de Go-ahead trainer.

6e min 0-1 Luuc Knul
16e min 0-2 Madih Doufikar
23e min 1-2 Anouar Tmim
34e min 2-2 Mohammed Laukili
42e min 2-3 Jeroen van den Bosch

Opstelling Go-Ahead Kampen

Tim Noordman
Nick Bakker / André Timmerman / Jeroen van den Bosch / Nick Hendriks
Nick van der Kooi / Luuc Knul / Murat Acikgoz
Madih Doufikar / Jurrian Zandbergen / Arjan Wiegers

80e min Gerhald Visscher voor Luuc Knul

Overige uitslagen in de 1e klasse D:

* Nunspeet 2-0 DETO Twenterand
* SDV Barneveld 1-1 Berkum
* Be Quick’28 3-0 Sparta Enschede
* Enter Vooruit 2-3 Vroomshoopse Boys
* KHC 5-2 WHC
* FC Zutphen 2-0 WVF