WHC – GO-AHEAD KAMPEN 1-2

15e min 1-0 Marc van der Vegte
58e min 1-1 Madih Doufikar
75e min 1-2 Jurrian Zandbergen

Go Ahead Kampen heeft zaterdagmiddag in Wezep hele goede zaken gedaan door met 1-2 te winnen bij WHC. Het niveau van deze streekderby viel tegen, maar de inzet en spanning vergoedde veel. Doordat SDV Barneveld met 0-0 gelijk speelde bij KHC staan de rood-gelen weer alleen aan kop in de 1e klasse D!

Go-aheadIn de 1e helft was WHC van meet af aan de bovenliggende ploeg. Het 4-4-2 systeem pakte goed uit en de Wezepers lieten zien over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken. De blauw-witte leeuwen speelden met passie en Go-Ahead had het heel lastig. Na 15 minuten viel de op dat moment terechte 1-0. Marc van der Vegte jaagde goed door en veroverde de bal, waarna hij met de punt van zijn schoen Tim Noordman wist te verschalken, 1-0. Vier minuten later was WHC dichtbij een grotere voorsprong toen Jelle Post via de linkerkant knap door kwam, maar zijn voorzet werd net niet binnen getikt.

Het 1e wapenfeit van GAK was pas na een half uur. Een scrimmage voor de goal van WHC en Samir Merraki schoot naast. Kort daarna werd Samir gevloerd, maar arbiter Raymond Meilink kende geen strafschop toe. In de 32e minuut werd een inzet van Mitchel Dijkhof prima gepakt door Tim en in de rebound schoot Post hoog over. Vlak voor rust werd een schot van Jonathan van Marle geblokt en kort daarna leek Dijkhof te gaan scoren, maar de bal werd van de doellijn gehaald. GAK stelde daar, op een schot van André Timmerman na, zeer weinig tegenover en de rood-gelen mochten blij zijn dat het met rust slechts 1-0 stond.

In de 2e helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Toch kwam de gelijkmaker in de 58e minuut uit de lucht vallen. Een slim genomen vrije trap van Madih Doufikar belandde achter doelman Teko Malanda, die bij deze situatie niet helemaal vrij uit ging, 1-1. De gelijkmaker was zichtbaar een tik voor de blauw-witten en WHC ging meer naar achter lopen. Daardoor kreeg GAK meer spelaandeel en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Na 65 minuten was Kampenaar Jonathan van Marle, na een scrimmage binnen de 16, dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging over. In de 69e minuut kwam Nick Bakker in het veld voor Yannick Groen. Madih ging aan de linkerkant goed langs zijn tegenstander, maar zijn inzet ging een meter naast. Drie minuten later werd Arjan Wiegers binnen het strafschop gebied gevloerd, maar wederom legde arbiter Meilink de bal niet op de stip.

In de 75e minuut was het toch raak voor de rood-gelen. Wederom was het een vrije trap van Madih die doorslaggevend was, want de bal belandde op het hoofd van clubtopscorer Jurrian Zandbergen en die wist de 1-2 binnen te koppen !! Grote ontlading bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt, want de laatste weken zat het allemaal niet mee en winst was vandaag cruciaal in de strijdt om het kampioenschap. WHC probeerde de draad weer op te pakken en men ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Remco Beumer schoot over en in de 84e minuut ging een inzet van de prima spelende Marc van der Vegte naast. Even daarvoor was Luuc Knul in het veld gekomen voor de moegestreden Jurrian. Doordat WHC alles of niets ging spelen gaf men achterin veel ruimte weg. Madih was in de absolute slotfase twee keer heel dicht bij de beslissing. Hij mocht eerst alleen op Malanda af gaan, maar in de 1 tegen 1 wist de doelman de bal van Madih af te pakken en in de 90e minuut was het wederom Madih die gevaarlijk werd, maar zijn inzet belandde op de paal. Zo bleef WHC in leven en het was het de vraag of koploper GAK stand zou houden. Nog één keer werd de bal in de 95e minuut de zestien ingepompt, waarna Marc van der Vegte nog een hele grote kans kreeg op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd uitstekend gepakt door Tim. Kort daarna floot arbiter Meilink voor het eindsignaal en zo gingen de zeer belangrijke 3 punten mee naar Kampen !

“Het was geen goede wedstrijd, maar we gingen wel vol voor de winst”, aldus Go-Ahead trainer van Neijen. “In de eerste seizoenshelft was alles hosanna, en haalden we veel punten, en na de winterstop ging het toch allemaal wat minder, we moeten ons bezighouden met ons eigen spel, en de wedstrijden gaan winnen, dan zijn we niet afhankelijk van de concurrenten”