Go Ahead gaat op zoek naar vorm in Ede.

Afgelopen zaterdag werd er door de rood-gelen een zeer pijnlijke 2-3 nederlaag geleden tegen FC Zutphen. Na een uitstekend 1e kwartier leek het een gemakkelijke middag te gaan worden voor GAK, maar niets was minder waar. Op de nederlaag viel uiteindelijk niets af te dingen, want er werden nauwelijks meer mogelijkheden gecreëerd.

IMG_7340

Go-Ahead trainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’We begonnen goed en kwamen terecht op 1-0. Daarna verzuimden we om de 2-0 te maken en kwam FC Zutphen uit het niets op 1-1. Daarna zijn we vergeten te voetballen en hanteerden veel te vaak de lange bal. Voorlopig zijn we afgehaakt voor de titel.’’

Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen en a.s. zaterdag mogen we afreizen naar Ede, waar DTS’35 op ons wacht. De ploeg van hoofdtrainer Peter Wesselink doet het dit seizoen naar behoren en men is terug te vinden op de 6e plaats met 31 punten uit 23 wedstrijden. Het verschil met plek 11 is 7 punten en dus zijn de Edenaren zo goed als zeker van lijfsbehoud in de sterke 1e klasse D. Vorige week zaterdag werd in Enschede een zeker lijkende overwinning (1-4 voorsprong) alsnog uit handen gegeven, want men ging met een 4-4 eindstand terug de bus in richting Ede en dat was toch wel een grote teleurstelling bij alles en iedereen die DTS’35 een warm hart toedraagt. Clubtopscorer is de gevaarlijke spits Rence van der Wal. Hij scoorde in de heenwedstrijd in Kampen ook 2x.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen DTS’35 en Go-Ahead Kampen:

– 5 september 2015:
Go-Ahead Kampen – DTS’35, 5-3
Jurrian Zandbergen 3x, Arjan Wiegers, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Rence van der Wal 2x, Khalid Marbouh (DTS’35)

– 28 januari 2012:
Go-Ahead Kampen – DTS’35, 2-0
Sander Morren, Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen)

– 10 september 2011:
DTS’35 – Go-Ahead Kampen, 1-1
Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Remco Speelziek (DTS’35)

 

* Nunspeet – DETO Twenterand
* SDV Barneveld – Berkum
* KHC – WHC
* Enter Vooruit – Vroomshoopse Boys
* Be Quick’28 – Sparta Enschede
* FC Zutphen – WVF

We zijn inmiddels alweer aanbeland bij speelronde 24. Met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt Go-Ahead Kampen het kampioenschap in de afgelopen periode te hebben verspeeld en daar had in februari eigenlijk niemand meer rekening mee gehouden. De 1e periodetitel pakt niemand ons meer af en dus is het van groot belang dat de vorm in de komende weken weer terug gaat komen bij de rood-gelen, zodat GAK met vertrouwen de nacompetitie in gaat. De KNVB heeft arbiter Jan van Dijk uit Dronten aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te gaan leiden. Om 15.00 uur zal er op Sportpark Inschoten te Ede worden afgetrapt. Ik verwacht een doelpuntrijke wedstrijd. Tot zaterdag !!