HomeRegiosportGo Ahead heer en meester in Amersfoort 0-4

Go Ahead heer en meester in Amersfoort 0-4

20e min 0-1 Samir Merraki
31e min 0-2 Madih Doufikar
60e min 0-3 Madih Doufikar
66e min 0-4 Nick Bakker

Go-Ahead Kampen heeft in Amersfoort een ruime en dik verdiende zege geboekt op ASC Nieuwland. De rood-gelen waren nog mild voor de Amersfoorters door vele kansen niet te benutten en zo bleef het uiteindelijk bij ‘slechts’ 0-4.

In de beginfase van de 1e helft was het krachtsverschil tussen beide ploegen direct zichtbaar. Jurrian Zandbergen kreeg een prima mogelijkheid uit een corner, maar zijn kopbal belandde naast het doel van doelman Jeroen Jansen. Arjan Wiegers kwam via de linkerkant goed door en zijn inzet ging rakelings langs de paal. Na 12 minuten wederom een goede mogelijkheid voor Go-Ahead. Een knappe pass van Wiegers en Samir Merraki schoot in de handen van Jansen. Er werd uitstekend gevoetbald door de rood-gelen. Een doelpunt kon in die fase eigenlijk niet uitblijven.

Het had echter ook zomaar 1-0 kunnen staan voor ASC Nieuwland. Joel Brandsen kwam via het centrum knap door en oog in oog met Jasper Fix schoot de middenvelder de bal naast. Kort daarna was André Timmerman gevaarlijk. Hij kwam goed door en zijn schot werd met de nodige moeite gepareerd. In de 20e min werd het 0-1. En het was niet verwonderlijk dat Merraki hem maakte. De sterk spelende aanvallende middenvelder schoot een vrije trap vanaf de rechterkant snoeihard binnen !! ASC Nieuwland beperkte zich tot verdedigen, maar men had totaal geen grip op onze snelle en behendige aanvallers. Na 31 minuten beloonde Madih Doufikar zich zelf met een doelpunt. Hij werd de diepte in gestuurd en was koelbloedig in de afwerking, 0-2. In de 35e min een discutabel moment. Freek Rubrech kreeg na een overtreding op André zijn 2e gele kaart van arbiter Heusschen.

Kort hierna een goede mogelijkheid voor Delano Flemming. De spits had het vizier niet op scherp en schoot naast. Na 45 minuten spelen kreeg Jurrian een prima kans, maar hij schoot tegen Jansen op en verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Vlak voor rust liep het voor de dug-out even helemaal uit de hand. André maakte een overtreding en er ontstond grote opwinding bij de spelers en staf van ASC Nieuwland. Men vond het een rode kaart. Scheidsrechter Heusschen was echter een andere mening toegedaan en gaf de middenvelder een gele kaart. Daar was een lid van de technische staf het niet mee eens en na het nodige commentaar werd ook hij met rood van het veld gestuurd. Rust 0-2.

Go-Ahead begon de 2e helft voortvarend. In de 47e min een hard schot van Merraki. Zijn inzet ging net naast. 3 minuten later werd er een doelpunt afgekeurd. Een knap opgezette aanval via Jurrian, hij speelde af op Wiegers, die gaf voor en Merraki kopte raak. De smaakmaker stond volgens de grensrechter echter buitenspel en de goal werd niet toegekend. In de 55e min een uitval van ASC en Vlemming schoot tegen de paal. Na een uur spelen besliste Doufikar de wedstrijd. En weer was Merraki de aangever. Hij stuurde Madih de diepte in en die schoot vervolgens raak, 0-3. Nick Bakker kwam in het veld voor Arjan Wiegers. De rechtsbuiten viel prima in en scoorde in de 66e min de 0-4. Een corner van Merraki en Bakker schoot hard raak in de linker onder hoek. Onderweg werd de bal nog wel door een verdediger getoucheerd. Rob Knul mocht nog 20 minuten mee spelen en hij verving Andre. Ook kwam Ruben van der Veer in het veld voor Edwin Starke. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd verzuimde Go-Ahead om de score verder uit te breiden en zo bleef het uiteindelijk in Amersfoort bij 0-4 !!

Amersfoort- Beluister hier een reactie van Go ahead Kampen- trainer Jan Korte na afloop van  ASC Nieuwland – Go ahead Kampen