Go-Ahead jeugd voetbalt tegen asielzoekers

go-ahead-kampen
Een tegenstander van formaat. Dat is waar een team van enthousiast voetballende asielzoekers uit het AZC Dronten naar op zoek is. Reden om de jeugd van Go-Ahead Kampen uit te dagen voor een sportief duel.

 

Woensdagavond zal het asielzoekersteam zijn krachten meten met een gelegenheidselftal uit de A1/A2-selectie tijdens een vriendschappelijke wedstrijd op sportpark Middenwetering.
De aftrap is om 19.15 uur.
In het asielzoekerscentrum in Dronten kan met name de oudere jeugd veel energie kwijt in een partijtje voetbal. Een aantal traint serieus en in onderlinge wedstrijden is voetbal van niveau te zien. Op zoek naar serieuze tegenstand hebben de asielzoekers aangeklopt bij v.v. Go-Ahead Kampen, waar Harry Jansma ze als coördinator van de A-jeugd van harte welkom heet. “Het zijn jongens van rond de 18, dus qua leeftijd vergelijkbaar met onze A-spelers. Wij gaan de uitdaging graag aan”, aldus Harry Jansma.
Voorzitter Theo Rietkerk van v.v. Go-Ahead Kampen is blij met het initiatief. “Elkaar ontmoeten op het voetbalveld helpt om een beter beeld van elkaar te krijgen. Op een asielzoekerscentrum is sport heel belangrijk. Uiteraard om gezond te blijven door veel te bewegen. Maar ook omdat voetballen toch een soort samenleving in het klein is met regels, discipline en teamwork als voorwaarde om goed te kunnen functioneren.”