Go Ahead JO15-4 verrast met bekerwinst.

1123

Zaterdag 2 juni is het Go Ahead JO15-4 gelukt om ten koste van Hatto Heim JO15-3 de regiobeker te veroveren. De bekerfinale werd op neutraal terrein in Oene gespeeld. Na twee keer van een achterstand terug gekomen te zijn, won Go Ahead de wedstrijd met 3-2.

Op papier trof Go Ahead een zware tegenstander. Hatto Heim had dit seizoen nog niet verloren en de eerdere onderlinge strijd in de reguliere competitie leverde een ruime overwinning op voor het team uit Hattem. In de bekercompetitie bleek, onder leiding van coach Han Kettenis, Go Ahead een echte cupfighter te zijn. Voor de finalewedstrijd in Oene was een rood-geel legioen aan supporters in de bus met de spelers meegereisd.

In de eerste helft bleek al snel dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Hatto Heim probeerde via een fysiek sterke en snelle rechterflank Go Ahead onder druk te zetten. De verdediging met Stijn Heldoorn, Mannes Kettenis, Sem de Gram en Jochem Tennekes slaagde er samen met keeper Rodney Hannema in om de eerste 20 minuten het doel schoon te houden. Na 20 minuten werd er toch gescoord door Hatto Heim via een snelle uitbraak. Via een uitstekende dieptepass van Christan Meinen slaagde Go Ahead er via Viggo Hardeman in om 5 minuten later de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Met een ruststand van 1-1 gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft ontstond een geweldige spannende strijd. Nadat Go Ahead wederom tegen een achterstand aanliep, scoorde opnieuw Viggo Hardeman de gelijkmaker. Er ontstond een spannende strijd op het middenveld waar de hardwerkende Rikor van de Weerd, Myron Doumbouya, Christan Meinen en Viggo Hardeman duidelijk lieten zien dat ze voor niets minder dan de winst naar Oene waren gekomen. Enkele gevaarlijke uitbraken van Silvan Goosen, Mathijs Junte en goede acties van de spitsen Nick Blauw en Jens Dijkstra zorgden voor het nodige gevaar, maar er werd niet gescoord.

Met nog 10 minuten te spelen maakte Hatto Heim een overtreding binnen het strafschopgebied. Viggo Hardeman bleef koel en scoorde vanaf de strafschopstip zijn derde goal. Voor Hatto Heim was dit het signaal voor een slotoffensief. Met de goed spelende Justin Vaandering en enkele goede verdedigende acties van Sem de Gram en Stijn Heldoorn werd het doel van Rodney Hannema schoon gehouden. Ondertussen liep de spanning op en maakte coach Han Kettenis zich op om Marvin Krantz als zijn laatste troef binnen de lijnen te brengen.

Met nog enkele minuten te spelen begon het besef door de dringen bij Hatto Heim dat deze bekerfinale wel eens het toneel kon worden van de eerste verlieswedstrijd van het seizoen. Bij Go Ahead groeide het vertrouwen in een verassende en goede afloop van het bekeravontuur. Na twee minuten blessuretijd kwam het verlossende eindsignaal. De meegereisde supporters stormden het veld op om de kersverse bekerkampioenen te feliciteren.

De beker werd direct na de wedstrijd in ontvangst genomen en mocht gelijk ’s middags getoond worden tijdens een ereronde voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead – VVOP.