HomeRegiosportGO-AHEAD KAMPEN 2-0 SC GENEMUIDEN !!

Jasper Fix
Andre Timmerman/Edwin Starke/Jeroen van den Bosch/Mark Koomen
Sander Morren/Nick Bakker/Yoshua van Marle
Hicham Ziyech/Jurrian Zandbergen/Madih Doufikar

go-ahead-kampenKowet heeft zaterdagmiddag in een enerverende streekderby een dik verdiende overwinning geboekt op Sportclub Genemuiden. De rood gelen verschenen 6 maal alleen voor doelman Albert Flier maar keer op keer was Flier de winnaar in de 1 op 1 duels of het ontbrak in de afwerking. In de slotfase waren het Edwin Starke en Hussein Raza die voor gerechtigheid zorgden en zodoende bleven de belangrijke 3 punten in Kampen.

Voor ongeveer 1500 toeschouwers lieten de rood gelen van meet af aan hun aanvallende intenties zien. Genemuiden werd in de 1e 20 minuten goed onder druk gezet en de normaal zo knap tussen de linies spelende groen witten wisten zich geen raad. Genemuiden kreeg in de 4e min wel de 1e mogelijkheid toen Willem Lanjouw na een goede steekpass naast schoot. De spits vertrekt aan het einde van het seizoen naar HHC Hardenberg. Na 5 minuten kwam Hicham Ziyech goed door, speelde af op Jurrian Zandbergen, maar hij was nog niet scherp en schoot de bal in kansrijke positie naast. In de 10e minuut een nog veel grotere mogelijkheid toen Nick Bakker na een goede steekpass van Hicham alleen voor doelman Flier verscheen. Nick omspeelde de doelman, gaf voor op Jurrian maar die kopte voor een leeg doel over. Kort hierna kreeg Jacco Riemens een kans, maar Jasper Fix redde uitstekend. Na 36 minuten een vrije trap voor Kowet. Sander Morren gaf voor en het was Edwin Starke die via een verdediger net naast kopte. Uit de daaropvolgende corner schoot Jurrian middels een halve omhaal over. Rust 0-0.

In de 2e helft was er nog maar 1 ploeg die voetbalde en tussen minuut 45 en 55 verscheen Go-Ahead 3x alleen voor doelman Flier. Eerst was het Madih die na een goede pass van Andre Timmerman Flier omspeelde maar voor een open goal kwam hij niet goed uit met zijn passen en hierdoor kon Rainier Resokario redding brengen. Even later stoomde Jeroen van den Bosch door en hij zette Nick alleen voor Flier maar die redde met zijn voet. Kort daarna kwam Mark Koomen knap door maar wederom werd er niet gescoord. Kowet was heer en meester en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. In de 66e min een scrimmage voor het doel van Jasper, maar de bal viel niet goed voor Genemuiden. Een belangrijk moment na 71 minuten toen Nick een goede pass afleverde op Yoshua, die schoot, maar de ver uit zijn doel gekomen Flier zou volgens arbiter Elissen de bal met de hand hebben aangeraakt en hij kon met rood de kleedkamers opzoeken. Uit de vrije trap kopte Nick in vrijstaande positie over. 5 minuten later kreeg Nick weer een 100% kans toen Jurrian op links voorgaf en Nick met links van een meter of 9 hoog over schoot. De vraag was of Kowet nog de dik verdiende en bevrijdende treffer ging maken. In de 84e min gebeurde het dan toch. Madih dolde aan de rechterkant 2 spelers en wist de Duitser Mike Koenders door zijn benen te spelen, die hield Madih vervolgens vast en er werd een vrije trap gegeven. Deze werd genomen door Jeroen van den Bosch en het was Edwin Starke die de bal in de linkerhoek wist te plaatsen, 1-0 !! Grote vreugde bij alle supporters. 3 minuten later werd de wedstrijd beslist toen Nick met een lange diepte bal Hussein Raza bereikte, die won het sprintduel van Arjen Netjes en schoot de bal onder de ingevallen doelman Erwin Henniphof binnen en hij bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.