zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportGo-Ahead Kampen 2-1 Berkum !!

Go-Ahead Kampen 2-1 Berkum !!

-

Kowet heeft vanmiddag in een 6 punten duel een knappe overwinning geboekt tegen het veel te laag staande Berkum. De streeksderby kon alle kanten opgaan, maar uiteindelijk werden de rood gelen de gelukkige winnaar. Door deze zege zijn we gestegen naar plaats 9 en staan we 4 punten boven de veilige streep. Er degraderen in de hoofdklasse C 2 ploegen rechtstreeks en de nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

totalsportreport

Reactie Marcel van der Steege  totalsportreportReactie Roeland ten Berge (Berkum)

Go-Ahead Kampen begon uitstekend aan de wedstrijd en de thuisploeg was de bovenliggende partij. De 1e mogelijkheid van de wedstrijd was echter voor Berkum. In de 10e minuut gaf William Potkamp vanaf de rechterkant een goede voorzet op Chris van der Meulen, maar die kopte naast. 2 minuten later had Hussein Raza een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij kapte Dirk Muis uit en schoot oog in oog met doelman Mathijs Bouwhuis op het lichaam van de keeper. In de 22 minuut was het weer Hussein die een goede kans niet wist te benutten. Jurrian Zandbergen zette hem alleen voor Bouwhuis, maar die redde knap met de voet. Na 24 minuten dan toch de op dat moment verdiende 1-0 voorsprong. De vaak ongrijpbare Madih Doufikar zette vanaf de middenlijn een sprint in, was vervolgens Jeffrey Pohowainjaan en Kees Dorgelo te snel af en met een hard geplaatst schot in de linkeronderhoek liet hij Bouwhuis kansloos, 1-0. Dit was alweer zijn 10e doelpunt van dit seizoen. In de 36e minuut een uitstekend schot van Ruud Wellenberg, maar Jasper Fix redde stijlvol. Berkum begon beter te combineren/voetballen en in de 40e minuut werd het 1-1. Yassine Assa scoorde van afstand in de rechterbovenhoek. Rust 1-1.

In de beginfase van de 2e helft was Berkum voetballend de betere ploeg. Met zo’n elftal is het onbegrijpelijk dat er nu om degradatie gevoetbald moet worden, maar dat even ter zijde. Na 57e minuten was het wederom Assa die voor gevaar zorgde. Zijn geplaatste inzet verdween rakelings langs de paal. Kort hierna een enorme kans voor Jurrian Zandbergen. Doelman Bouwhuis gaf een verkeerde inspeelpass, Madih onderschepte en speelde af op Jurrian. De goal was leeg maar het schot van de aanvoerder werd op het laatste moment geblokt. Kowet begon nu weer beter in de wedstrijd te komen en de wedstrijd kon alle kanten op gaan. In de 72e minuut een goede poging van Jerrel Poot, maar zijn schot belandde naast de linkerpaal. 1 minuut later een 100% kans voor Hussein. Madih gaf een knappe steekpass waarna Hussein weer 1 op 1 kwam te staan met Bouwhuis. Wederom redde hij met de voet. In deze fase was het de grote vraag of er nog een winnaar zou komen. Na 78 minuten de toch wel bevrijdende 2-1 voor de rood gelen. Een goed genomen corner van Sander Morren belandde bij de 2e paal op het hoofd van Jurrian en die knikte binnen. Grote vreugde bij iedereen die Kowet een warm hart toedraagt !! In het laatste kwartier probeerde Berkum nog met man en macht om de gelijkmaker te forceren maar de solide verdediging met een uitblinkende Jeroen van den Bosch bleef redelijk simpel overeind en zo eindigde deze spannende streeksderby in een iets wat gelukkige, maar ontzettend belangrijke 2-1 overwinning voor Marcel van der Steege en zijn spelers !!

Inmiddels zijn we alweer 6 wedstrijden op rij ongeslagen !! Vandaag werd ook bekend dat de TC erin is geslaagd om Muslu Nalbantoglu te contracteren. De 30 jarige ex prof (o.a 4 jaar bij NEC en 4 jaar bij De Graafschap) deed vanmiddag direct al mee en speelde een meer dan uitstekende wedstrijd. Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma maar een oefenwedstrijd thuis tegen 1e klasser NSC Nijkerk. Men won vanmiddag overigens met 4-0 van Dos Kampen. A.s dinsdag spelen we nog een oefen pot in het stadion van PEC Zwolle. Tegenstander is dan de Beloften van PEC, aanvang 20.00 uur !!