Go-Ahead Kampen 3-2 Flevo Boys

Door; Robert Hamer

13e min 0-1 Dennis van der Wal

16e min 1-1 Nick Bakker

55e min 2-1 Jeroen van den Bosch

69e min 2-2 Yander Zandbergen

81e min 3-2 Jurrian Zandbergen

Go-Ahead Kampen heeft gisterenavond vertrouwen getankt voor de 2e seizoenshelft in de 1e klasse D. De rood-gelen wonnen knap met 3-2 van hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. Hoofdtrainers Wiljan Mossing Holsteyn en Jan Korte namen dit oefenduel zeer serieus, want beide ploegen begonnen met nagenoeg de sterkste opstelling aan deze wedstrijd.

Jan Korte startte met de volgende 11 spelers:

Jasper Fix Rienk van de Wetering / Edwin Starke / Laurens van Keulen / Samir Merraki Kevin Smit / Jeroen van den Bosch / Nick Hendriks / Nick Bakker Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

Al na 30 seconden kreeg Go-Ahead een levensgrote kans om de score te openen. Madih Doufikar kwam via de rechterkant op snelheid door en zette Jurrian Zandbergen alleen voor doelman de Vries, maar die wist met de voet ter nauwer nood redding te brengen. In de 6e minuut waren de gasten uit Emmeloord voor het eerst gevaarlijk. Na een goede combinatie door het centrum van de verdediging leek Aran Nijboer de gelijkmaker te maken, maar oog in oog met Jasper Fix stiftte de spits de bal over het doel. 2 minuten later een goed schot van Nick Bakker. Zijn inzet was voor de Vries geen probleem en de ervaren doelman kon simpel pareren. De wedstrijd golfde op en neer. Toch was het Flevo Boys dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Na een goed genomen corner kopte Dennis van der Wal de bal onder Jasper door, 0-1. De rood-witten konden niet lang van de voorsprong genieten, want in de 16e minuut was het alweer gelijk. Er werd goed druk gezet op de Vries, die verspeelde de bal en Nick Bakker wist hiervan, met een bekeken schot, optimaal te profiteren, 1-1. Na een klein half uur spelen liet aanvallende middenvelder Arjen Postma zijn klasse zien. Hij krulde de bal schitterend richting de verre linkerbovenhoek, maar de bal verdween net naast de voor Flevo Boys verkeerde kant van de paal. Na 35 minuten werd Go-Ahead weer gevaarlijk. Een prima combinatie tussen Madih en Jurrian Zandbergen en de aanvoerder schoot de bal maar net voorlangs. Ruststand 1-1.

In de rust werd er door de rood-gelen vier maal gewisseld. Murat Acikgoz, Niek Bongers, Ruben van der Veer en Yannick Groen kwamen in het veld voor Edwin Starke, Rienk van de Wetering, Nick Hendriks en Jasper Fix. Ook in de 2e helft bleef het een zeer interessante wedstrijd om naar te kijken. Na 49 minuten een goede voorzet van Madih en Jurrian kopte over. In de 55e minuut was het wel raak. Na een prima combinatie met Jurrian stiftte Jeroen van den Bosch de bal over doelman Rodney Rosink, 2-1. Even later werd Samir Merraki gevaarlijk. Hij kwam via de linkerkant uitstekend door en zijn schot werd goed gepakt door Rosink. Flevo Boys probeerde Go-Ahead hoog vast te zetten en dit leverde een kans op voor Postma, maar die schoot over. De Emmeloorders kwamen in de 69e minuut langszij. Na een voorzet vanaf de linkerkant was het invaller Yander Zandbergen die binnen tikte, 2-2. Frank Post kwam via de zijkant twee maal goed door, maar beide keren vond hij Niek Bongers op zijn weg. Arjan Wiegers en Nick Hendriks kwamen in het veld voor Nick Bakker en Laurens van Keulen. De wedstrijd golfde op en neer en de vraag was of er nog een winnaar zou komen. Deze vraag werd in de 81e minuut beantwoordt door Jurrian Zandbergen. De uitstekend spelende Madih Doufikar gaf vanaf de linkerkant een voorzet op maat en hier wist Jurrian wel raad mee. De spits kopte de bal onder doelman Rosink door, 3-2. Flevo Boys probeerde in de laatste tien minuten nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar Go-Ahead Kampen bleef uitstekend overeind en zo eindigde dit interessante oefenduel in een 3-2 overwinning voor de rood-gelen.

Al met al een goede oefenwedstrijd van Jan Korte en zijn spelers tegen een prima hoofdklasser. Hier kunnen we mee verder. A.s. zaterdag wordt (zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien) de competitie eindelijk weer hervat. ASC Nieuwland is op ons eigen sportpark Middenwetering de tegenstander en met een wat defensiever strijdplan lijkt Go-Ahead Kampen klaar voor de 2e seizoenshelft.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*