Go Ahead Kampen – ASV Dronten 2 – 0

go-ahead Door Robert Hamer.

22e min 1-0 Nick Bakker
77e min 2-0 Madih Doufikar

Jan Korte startte met de volgende 11 spelers:

Tim Noordman
André Timmerman / Edwin Starke / Laurens van Keulen / Samir Merraki
Kevin Smit / Jeroen van den Bosch / Murat Acikgoz / Nick Bakker
Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

82e min Rienk van de Wetering voor Nick Bakker
88e min Yannick Groen voor Murat Acikgoz

Go-Ahead Kampen heeft vanmiddag tegen directe concurrent ASV Dronten een zeer belangrijke en broodnodige overwinning geboekt. Op de zege viel niks maar dan ook helemaal niks af te dingen. De rood-gelen waren nog mild voor de Drontenaren door vele kansen onbenut te laten. Ook mogen de gasten zeer content zijn met het feit dat doelman Maikel Kampjes​ in Dronten onder de lat staat.

Verdedigend is er zaterdag niets weggegeven en dat is ook wel eens prettig. Complimenten aan de spelers en de technische staf zijn zeker op zijn plaats, want het elftal stond vandaag als een huis en dit geeft een hoop vertrouwen voor de toekomst !!

De 1e helft begon voor ASV Dronten dramatisch. Sterkhouder Ernesto Seymonson moest in de beginfase van de wedstrijd, na een duel met André Timmerman, geblesseerd het veld verlaten. Madih Doufikar werd in de 1e tien minuten direct twee maal gevaarlijk. Een stift ging net over het doel van Maikel Kampjes en kort hierna zag Madih de doelman iets te ver voor zijn doel staan. Hij probeerde het vanaf circa 40 meter, maar de bal daalde net te laat en zo bleef het 0-0.

In de 22e minuut kwam Go-Ahead toch op voorsprong. Jurrian Zandbergen gaf een prima pass op de jarige Nick Bakker. Die wist op zijn beurt met een mooie boogbal Kampjes te passeren, 1-0. Kowet had de wedstrijd volledig onder controle. Na 36 minuten liet arbiter William Smit de grensrechter van ASV Dronten eindelijk een keer staan en hierdoor mocht Kevin Smit alleen op Kampjes af gaan. Hij treuzelde echter te lang en hierdoor ging de kans verkeken. Voor rust nog één grote kans. Madih Doufikar kwam via de rechterkant op snelheid door, gaf een prima pass op de vrijstaande Nick Bakker, maar zijn aanname was niet goed en hierdoor ging ook deze kans verkeken. Ruststand 1-0.

In de 2e helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Madih mocht na 52 minuten alleen op Kampjes af gaan, maar de doelman redde uitstekend. ASV Dronten probeerde hierna nog wel even om wat hogerop te gaan spelen en om wat meer druk uit te oefenen op de defensie van de rood-gelen. In de 67e minuut kwamen de gasten gevaarlijk door via het centrum, maar Laurens van Keulen greep resoluut in. Tussen minuut 69 en 75 kreeg Kevin Smit drie opgelegde mogelijkheden om de score verder op te voeren. Eerst had de wederom zeer sterk spelende Murat Acikgoz een voorzet op maat in huis, waarna Kevin de bal in vrije positie over schoot. Kort daarna redde Kampjes met de voet en even later mocht de rechtsbuiten weer alleen op de doelman af gaan en wederom had hij het vizier niet op scherp. Na 77 minuten dan toch de bevrijdende en dik verdiende 2-0 voorsprong. Madih Doufikar ging vanaf de rechterkant alleen op Kampjes af en dit maal bleef onze clubtopscorer wel koel. Het was alweer zijn 13e competitie treffer van dit seizoen. Rienk van de Wetering kwam in het veld voor Nick Bakker. Aanvoerder Jurrian Zandbergen kreeg vlak voor tijd ook nog twee hele grote kansen. Na goed voorbereidend werk van Madih schoot de spits vanaf circa 3 meter de bal over het doel en kort daarna wist Kampjes nog net een voet tegen de bal aan te krijgen. Hierdoor bleef Jurrian op 98 treffers staan in zijn totale voetbal carrière bij Go-Ahead Kampen. Wie weet gaat hij volgende week tegen KHC de voor amateurbegrippen magische grens van 100 doelpunten wel bereiken. Yannick Groen kwam nog in het veld voor Murat Acikgoz. Kort hierna floot arbiter Smit voor het einde van deze eenzijdige wedstrijd. Eindstand 2-0 !!

Het wordt zowel boven als onderin de 1e klasse D ongekend spannend. Volgende week staat de stadsderby tegen het in vorm verkerende KHC op het programma. De wedstrijd op Sportpark Middenwetering begint zoals gebruikelijk om 18.00 uur. Een schitterend affiche.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*