HomeRegiosportGo Ahead Kampen boekt benauwde zege tegen Olympia'28 ( 3-2 )

Go Ahead Kampen boekt benauwde zege tegen Olympia’28 ( 3-2 )

-

goahead

Door Robert Hamer

Go-Ahead heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd tegen Olympia’28 uit Hasselt een benauwde 3-2 zege geboekt. Na de slechte resultaten van de afgelopen weken, koos de technische staf ervoor om een ander (4-4-2) systeem uit te proberen. Positief punt was het feit dat er in de 1e helft veel strijdt werd geleverd en dat was de laatste paar wedstrijden een stuk minder. Jasper Fix, Kevin Smit, Edwin Starke, Murat Acikgoz en Madih Doufikar ontbraken bij de rood-gelen.

In de beginfase van de 1e helft liet Go-Ahead zien dat men er vanavond vol voor wou gaan. Na 5 minuten kwam Nick van der Kooi via de rechterkant goed door. Zijn voorzet was voor Laurens van Keulen net iets te scherp aangesneden, maar Laurens wist de bal nog wel binnen te houden en af te spelen op Arjan Wiegers. Die schoot op zijn beurt over het doel. 3 minuten later verscheen Nick Bakker alleen voor de doelman, maar die wist redding te brengen. Kort hierna kwam Nick Hendriks via links prima door, gaf een voorzet op maat, maar Bakker had teveel tijd nodig en hierdoor ging de kans verkeken. Ook in de 30e minuut had hij het vizier niet op scherp. In de 34e minuut dan toch de voorsprong voor de rood-gelen. Een goede steekpass op Samir Merraki, die tikte de bal langs de doelman en speelde af op Bakker, die nu wel raak schoot, 1-0. Na 40 minuten kreeg Go-Ahead een penalty. Na een vrije trap werd Jeroen van den Bosch onderuit geschopt en de arbiter wees resoluut naar de stip. Arjan ging achter de bal staan en via de doelman en de paal vloog de bal uit de goal. Rust 1-0.

In de 2e helft begon Go-Ahead weer met veel druk naar voren. Toch was het Olympia’28 dat in de 58e minuut haar 1e mogelijkheid van de wedstrijd kreeg. Het was echter Tim Noordman die prima redding wist te brengen. Niek van Enk kwam in het veld voor Nick Hendriks. Een minuut na de wissel werd het uit het niets 1-1. Een scrimmage en via Tim Huurman verdween de bal achter Noordman. De gasten uit Hasselt konden niet lang genieten van de gelijkmaker, want in de 67e minuut was het alweer 2-1. Bakker kwam via de linkerkant goed door, gaf een voorzet en via een verdediger belandde de bal voor de voeten van Arjan Wiegers. Die schoot hard binnen. Roberto Doufikar en Jorin Riezebos mochten ook nog 20 minuten mee doen ten koste van Arjan Wiegers en Nick van der Kooi. Het niveau daalde en Go-Ahead liet heel erg weinig zien. Het was ook helemaal niet zo verwonderlijk dat het in de 74e minuut 2-2 werd. Niek Klunder was attent en schoot prima binnen. Doelman Niek Bongers kwam in het veld voor Tim Noordman. Een stunt leek in de maak, maar daar dacht Jeroen van den Bosch anders over. Hij stormde over het middenveld, en na een goede voorzet van Roberto wist Jeroen nog net zijn voet tegen de bal aan te zetten, 3-2. 4 minuten voor het eindsignaal viel het hoogtepunt van de avond te noteren. Samir Merraki zag de doelman iets te ver voor zijn goal staan en vanaf een meter of 30 schoot de aanvallende middenvelder vol tegen de bovenkant van de lat. Zo bleef het uiteindelijk bij 3-2.

A.s. zaterdag staat er geen competitie, maar een inhaal/beker ronde gepland. We mogen dan om 15.00 uur thuis aantreden tegen 2e klasser Unicum. Deze ploeg mag zeker niet onderschat worden, want men doet het met een gedeelde 2e plaats uitstekend. Aan Jan Korte en zijn spelers de taak om door te stoten naar de laatste 32 in de beker. Na de beroerde laatste weken is de gehele vereniging toe aan een succesje !!