Go-Ahead Kampen breekt clubrecord met F11

Voetbalvereniging had nooit eerder zoveel teams inde competitie

Meteen al bij zijn aantreden breekt het nieuwe F11-team van Go-Ahead Kampen een opmerkelijk clubrecord: nooit eerder in de 90-jarige historie had de voetbalvereniging zoveel teams in de competitie. Op dit moment dragen liefst 48 teams het roodgeel van de club uit in competitieverband. Voor Go-Ahead Kampen is een elfde F-team al zeer uitzonderlijk, maar dat de vereniging daarmee bijna vijftig teams in de competitie heeft, is een absoluut clubrecord.

F11 (2)
Op het sportpark Middenwetering hebben nu twaalf seniorenteams hun thuisbasis, waaronder twee 35+-teams en een 45+-team. Bij de junioren staat de teller op negen elftallen en de pupillen zijn goed voor 24 teams. Drie meidenteams maken de optelsom compleet. Daarnaast voetballen op zaterdagmorgen de mini’s nog in een onderling toernooi. Zij komen niet uit in competitieverband.
Het nieuwste F-team komt voort uit deze mini’s. Op hun zesde zijn ze oud genoeg om de overstap te maken. Dat het dan nog even wennen is, mag geen verbazing heten. De eerste wedstrijd afgelopen weekeinde uit tegen IJVV F9 verloor het nieuwbakken team onder leiding van trainer Frans van der Kolk helaas met 1-15. “Dat maakt niks uit”, zegt jeugdcoördinator Bob de Jong. “De jongens hebben zoveel plezier gehad. Ze hebben nu in de competitie nog een aantal weken de tijd om ervaring op te doen. Dan zijn ze er in het nieuwe seizoen helemaal klaar voor.”
F11 speelt zaterdagmorgen de eerste thuiswedstrijd op het sportcomplex Middenwetering. Als tegenstander wacht dan ASV Dronten F10. De wedstrijd begint om 8.45 uur.

go-ahead