Go Ahead Kampen – Deto Twenterand 0-1

341

Door Robert Hamer

In de beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Na 5 minuten spelen kreeg DETO Twenterand de 1e mogelijkheid. Lesley Nahrwold schoot net naast. 4 minuter later werd ook GAK gevaarlijk. Roy Visscher speelde knap zijn man uit, maar zijn harde schot werd goed gepakt door doelman Anthony van Zaltbommel. De Vriezenveeners hadden wat meer balbezit, maar dat leverde weinig gevaar op. In de 23e minuut een mooie aanval van de thuisploeg. Nick Hendriks gaf vanaf de linkerkant voor en Visscher kopte naast.

Na 36 minuten liet DETO zien dat het niet voor niets zo hoog staat. Een schitterende aanval werd van dichtbij echter niet binnen geschoten. Tim Noordman redde knap. Vlak voor rust nog twee mogelijkheden voor Go-Ahead Kampen. Schoten van Arjan Wiegers en Visscher werden prima gepakt gepareerd door van Zaltbommel. Ruststand 0-0.

In de rust moest Bram van Enk geblesseerd het veld verlaten voor Nick Bakker en dat was een fikse aderlating. Na 53 minuten spelen een goede actie van Wiegers. Hij kwam op snelheid vanaf links naar binnen toe, maar zijn inzet werd met de vuisten gestopt. DETO Twenterand was in de 2e helft verreweg de bovenliggende partij en GAK was alleen maar bezig met tegen houden. In de 62e minuut kwam Luuc Knul in het veld voor Nick van der Kooi. Bij DETO kwam de ervaren Kevin Aman binnen de lijnen. Dezelfde Aman schoot na 67 minuten spelen net naast. Het grote overwicht van de Vriezenveeners werd in de 71e minuut ook omgezet in de score. Nahrwold probeerde het maar eens vanaf een meter of 20 en via het been van Yannick Groen verdween de bal ongelukkig achter Noordman, 0-1. 4 minuten later kwam Nico Veldman in het veld voor Nick Hendriks.

De rood-gelen probeerden in de absolute slotfase nog de gelijkmaker te forceren. Visscher schoot 6 minuten voor tijd naast en in de 90e minuut was Leroy Knol nog heel dicht bij de 1-1, maar zijn vrije trap werd op zeer knappe wijze uit de bovenhoek gevist door van Zaltbommel. DETO Twenterand trok de 0-1 overwinning verdiend over de streep en doordat Flevo Boys met 1-1 gelijk speelde bij DOS’37, won DETO de 1e periode. Van harte gefeliciteerd !!