HomeRegiosportGo Ahead Kampen - Drachtster boys 0-1 !

Go Ahead Kampen verloor thuis met 1 – 0 van  Drachtster Boys. Beluister HIER de reactie van Marcel van der Steege

36e min 0-1 Aziz Geyik

Marcel van der Steege startte met de volgende 11 spelers:

Jasper Fix
Muslu Nalbantoglu / Edwin Starke / Jeroen van den Bosch / Hussein Raza / Andre Timmerman / Yoshua van Marle / Sander Morren / Nick Bakker / Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

De zeer belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Drachtster Boys is vanmiddag uitgelopen op een grote deceptie. Drachtster Boys leek voor een punt naar Kampen te zijn gekomen, maar hield na een zeer gelukkige voorsprong, achterin de boel op slot en zodoende gingen de punten mee naar Drachten.

Waar Go-Ahead Kampen normaliter altijd zeer sterk begint in de 1e 10 minuten was dat vandaag totaal niet het geval. De belangen waren voor beide ploegen groot en dat was te zien. In de 1e 15 minuten viel er geen enkele mogelijkheid voor beide doelen te noteren. Drachtster Boys trainer Fred de Boer had zijn huiswerk duidelijk gedaan, want Madih Doufikar werd, wanneer hij in balbezit kwam, constant door 3 man omsingeld. Na 17 minuten een 1e kans voor de rood gelen. Na een goede actie van Madih Doufikar schoot Sander Morren in het zijnet. 5 minuten later was het Jurrian Zandbergen die schoot, maar doelman Jarno de Jonge kon simpel redding brengen. Go-Ahead nam de wedstrijd in die fase in handen en Drachtster Boys beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en hoopte in de counter gevaarlijk te worden. Uit het gemakkelijk gegeven vrije trap viel uit het niets de 0-1 binnen. De bal werd niet goed weggewerkt en het was Aziz Geyik die profiteerde. Vlak daarna een corner, Jeroen van den Bosch kopte terug op Edwin Starke maar zijn poging werd goed geblokt. Rust 0-1.

Na rust leek Go-Ahead te beseffen welke belangen er vandaag op het spel stonden. In de 51e min een scrimmage voor het doel bij Drachtster Boys. Yoshua van Marle schoot, maar de Jonge redde uitstekend. Roberto Doufikar kwam in het veld voor Nick Bakker. Het wou maar niet lukken bij de thuisploeg en Drachtster Boys loerde op de counter. Jan Stoker liet 2 hele grote kansen onbenut om de voorsprong te vergroten. In de 67e min schoot hij de bal voor een zo goed als leeg goal net naast. 6 minuten later kwam hij 1 op 1 te staan met Jasper Fix, maar die hield zijn ploeg in de wedstrijd door met de voet redding te brengen. De rood gelen probeerden in het laatste kwartier met man en macht om de gelijkmaker te forceren. 12 minuten voor het eindsignaal kwam Hussein Raza knap door aan de linkerkant. Zijn voorzet belandde bij Yoshua, die kopte, maar zijn inzet had niet genoeg vaart om het de Jonge lastig te maken. In de 81e min de grootste kans voor Go-Ahead. Een goed genomen vrije trap van Madih kwam terecht op het hoofd van Jurrian, maar tot grote onvrede van de supporters en spelers belandde de bal tegen de lat. De grote vraag was of de gelijkmaker nog zou vallen. 5 minuten voor tijd nog een vrije trap van Icoba Achuna, maar zijn schot ging net naast. Scheidsrechter Aalders trok terecht 7 minuten blessuretijd bij, omdat Drachtster Boys vaak het spel probeerde te vertragen. In de absolute slotfase nog een vrije trap van Madih, maar Jeroen van den Bosch kopte naast. De gasten hielden stand en zo eindigde dit duel in 0-1.

Volgende week wacht nummer laatst DETO Twenterand. Het is dan van cruciaal belang om de 3 punten mee te gaan nemen uit Vriezenveen !!