HomeRegiosportGo Ahead Kampen en Nunspeet verdelen de punten 2-2

Go Ahead Kampen en Nunspeet verdelen de punten 2-2

-

goahead

Door Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen heeft gisteren op karakter een gelijkspel uit het vuur gesleept. Na een matige 1e helft en een terechte 0-2 voorsprong voor de gasten, kwamen de rood-gelen in de 2e helft met vechtvoetbal knap terug tot 2-2. Madih Doufikar scoorde twee maal uit een vrije trap.

Voor Nunspeet zal dit gelijke spel voelen als een nederlaag, mede omdat Jasper Fix in blessuretijd een strafschop van Henk Baum wist te pareren.

In de beginfase van de 1e helft begon Go-Ahead nog helemaal niet zo slecht, maar het was Nunspeet dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Uit een corner van Nick de Graaf kopte Marnix Tissingh raak, 0-1. Samir Merraki dekte hierbij niet kort genoeg. 2 minuten later sloegen de blauw-gelen wederom genadeloos toe. André Timmerman verspeelde de bal onnodig en via een goede combinatie door het centrum kwam de bal terecht bij spits Marcel Huisman en hij wist wel raad met dit buitenkansje en ronde beheerst af, 0-2. Go-Ahead was even volledig de weg kwijt. Kevin Smit verloor de bal knullig en na een prima pass van aanvoerder Patrick Pluim kreeg Peter Huijgen een opgelegde mogelijkheid om zijn ploeg op een 0-3 voorsprong te zetten. Gelukkig schoot hij rakelings lang de voor Go-Ahead goede kant van de paal.

Na 22 minuten kreeg Madih Doufikar de 1e goede mogelijkheid. Doelman Niels Willemse redde knap. Uit de 3 hierop volgende corners kwam wel veel gevaar, maar het leidde niet tot een doelpunt. In de 30e minuut een zeer gevaarlijk moment. Arjan Wiegers mocht vanaf de linkerkant een vrije trap nemen en na een kopbal van Edwin Starke hield Willemse de bal op miraculeuze wijze uit de goal. 5 minuten later wederom een vrije trap en het was Jurrian Zandbergen die niet genoeg kracht achter de bal kon zetten. Na een prima steekpass van Samir kwam André goed door en hij werd opzichtig vastgehouden door Bilal Bella. Arbiter Fikkert uit Hellendoorn gaf echter geen strafschop. Voor rust nog één mogelijkheid. Na een prima actie van Murat Acikgoz en een hakbal van Arjan belandde de bal bij Madih, maar die schoot over. Ruststand 0-2.

Jeroen van den Bosch kwam in het veld voor Nick Hendriks. In de 51e minuut kreeg Nunspeet een levensgrote kans op de 0-3. Huisman verscheen alleen voor Jasper, maar de spits was gemakzuchtig in de afwerking. Hierna drongen de rood-gelen steeds meer aan en er werd een stuk beter gevoetbald dan in de 1e helft. Madih leek de 1-2 te maken, maar de bal werd voor de lijn weggewerkt. Na een uur spelen was het wederom Madih die vanaf een meter of 15 hard uithaalde. Mede dankzij de uitstekend keepende Willemse (die afgelopen zomer overkwam van topklasser GVVV) bleef het lang 0-2. Jurrian leek te gaan scoren, maar wederom was het Willemse die met een knappe reflex de bal tot corner verwerkte. Kort hierna was het eindelijk wel raak. Na een vrije trap van Madih Doufikar werd de bal door de sterk spelende Nick de Graaf iets van richting veranderd en hierdoor was Willemse ditmaal wel kansloos, 1-2.

De aansluitingstreffer gaf Go-Ahead veel energie en bracht onrust bij de gasten uit Nunspeet. Toch had Henk Baum zijn ploeg in de 73e minuut naar een veilige 1-3 voorsprong kunnen schieten, maar hij schoot in kansrijke positie net naast. Een vrije trap van Madih ging maar net over het doel. Nick Bakker kwam in het veld voor Arjan Wiegers. Na 81 minuten een directe rode kaart voor Nunspeet. Eyup Terlemez begin een forse overtreding op Kevin Smit en de scheidsrechter besloot terecht om hem met rood naar de kleedkamers te sturen. Hierna volgde er een schot van Jurrian en een kopbal van Nick Bakker, maar tot tweemaal toe was het Willemse die redding wist te brengen. De grote vraag was of de gelijkmaker nog zou gaan vallen. Die vraag werd in de 87e minuut beantwoord. Na een overtreding op de rand van de zestien was het wederom Madih die met een geplaatste vrije trap de bal in de linkerhoek krulde, 2-2 !! Het was alweer zijn 8e doelpunt van dit seizoen en er volgde een grote ontlading bij de spelers en de supporters.

Go-Ahead probeerde hierna nog om de winnende treffer te maken, maar in de blessuretijd leek alles nog weer mis te gaan. Kevin Scholten dribbelde in de zestien meter, speelde de bal iets te ver voor zich uit en de bal belandde voor de voeten van Baum. Edwin Starke trok hem volgens arbiter Fikkert onreglementair naar de grond en er werd een penalty toegekend aan Nunspeet. Deze werd vervolgens uitstekend gestopt door Jasper Fix en in de rebound vloog Kevin Smit prima voor de bal en zo eindigde deze toch wel enerverende wedstrijd in 2-2 !!

Complimenten aan de spelers voor de strijdlust. Volgende week staat de stadsderby tegen KHC op het programma. Aanvang 18.00 uur !!

Audio – Korte ( Go ahead Kampen ) : “Madih Doufikar maakt weer eens het verschil”