HomeRegiosportGo Ahead Kampen - Harkemase Boys 2-4 !

39e min 1-2 Joram Smits
64e min 2-2 Jurrian Zandbergen
89e min 2-3 Gersinio Constansia
90e min 2-4 Gersinio Constansia

goaheadGo-Ahead Kampen heeft vanmiddag op een hele zure manier verloren van Harkemase Boys. In de slotfase kregen de rood gelen een aantal 100% kansen op de overwinning, maar het mocht niet zo zijn. Na 89 minuten sloeg het noodlot toe, toen een bal via de rug van invaller en matchwinner Gersinio Constansia op een ongelofelijk manier in het doel belandde.

De wedstrijd was nog geen halve minuut oud en de bal lag al achter doelman Jacob de Vries. Na een schitterende dieptepass van Jeroen van den Bosch (die wederom een meer dan voortreffelijke wedstrijd speelde) was het Eddo Wesselink die alleen op de Vries kon afgaan en koel afrondde, 1-0. Lang kon Go-Ahead niet genieten van deze voorsprong. Jasper Fix nam een uittrap en hij schoot tegen de rug op van spits Heine Uuldriks, waarna de bal zo in het doel belandde, 1-1. Een erg knullig moment. Na de gelijkmaker was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat waren de Harekieten uit Harkema. De gasten hadden de gehele 1e helft niks te duchten van Go-Ahead en waren heer en meester. Op een schot van Andre Timmerman in de 7e minuut na kwamen de rood gelen niet tot kansen/mogelijkheden en dat was erg teleurstellend. Harkemase Boys had wel een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. In de 14e min een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Deze werd genomen door Raymond Bolt en na een goede voorzet belandde de bal bij Roel van der Meulen en hij schoot maar net naast. 2 minuten later kwam Uuldriks goed door, maar zijn schot werd prima gepareerd door Jasper. In de 39e min was het wel raak voor de boys. Weer was het Uuldriks die dit maal aan de linkerkant goed doorkwam. Zijn schot werd gepakt door Jasper, maar in de rebound kon Joram Smits simpel binnen tikken, 1-2. Na 44 minuten leek Uuldriks de score verder op te voeren. Zijn schot belandde echter tegen de onderkant van de lat. Go-Ahead mocht blij zijn dat het met een minimale achterstand de kleedkamers kon opzoeken. Rust 1-2.

Het spelbeeld van de beginfase van de 2e helft was hetzelfde als de gehele 1e helft. Harkemase Boys vergat de wedstrijd op slot te gooien. Arton Musliu brak in de 53e min aan de linkerkant goed door, had de hoek voor het uitkiezen, maar wist een niet te missen kans toch niet te verzilveren en zijn schot ging naast de voor Go-Ahead goede kant van de paal. Na een uur spelen begonnen de rood gelen eindelijk goed mee te doen. Een schot van Jurrian werd met de nodige moeite gepakt door de Vries. Na 63 minuten was het wel raak. Jurrian legde de bal panklaar voor Eddo Wesselink en hij werd binnen de 16 meter onderuit gehaald. Arbiter Augustin uit Haarlem was resoluut en wees naar de stip. Jordy van Wijk kreeg tevens de rode kaart toegewezen. Jurrian Zandbergen wist de strafschop in de rechter onderhoek binnen te schieten, 2-2 !! Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op gaan. Beide ploegen gingen vol voor de winst en er ontstond een zeer vermakelijk schouwspel. Na een goede vrije trap van Sander Morren belandde de bal bij Yoshua van Marle. Zijn kopbal werd gekapt door de Vries. In de 74e min wederom een zeer gevaarlijke situatie voor het doel bij Harkemase Boys. Edwin Starke kopte goed door en Jeroen van den Bosch vloog vol het duel in met doelman de Vries. Die wist de bal knap voor de lijn tegen te houden. In de 80e min had Nick Bakker zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten. Na een goede steekpass van Hicham faalde hij echter oog in oog met de Vries. Kevin Smit kwam in het veld voor Hicham Ziyech. Go-Ahead ging vol voor de overwinning en het was ongekend spannend. De grote vraag was dan ook of er nog een winnaar kwam. Yoshua van Marle was in de 84e min heel dichtbij, maar wederom redde de Vries. De doelman hield zijn ploeg op de been en in de 89e min sloeg het noodlot toe voor Go-Ahead. Een verre ingooi werd niet goed weggewerkt en via de rug van invaller Gersinio Constansia belandde de bal op een ongelofelijk zure manier achter Jasper, 2-3. Diep in blessuretijd was het dezelfde Constansia die ook nog de 2-4 aantekende. Dit was ook tevens de eindstand van deze enerverende wedstrijd.

Volgende week zaterdag valt de beslissing in speelronde 26. Zowel bovenin als onderin is er nog van alles mogelijk. DETO Twenterand heeft 23 punten, Berkum 24 punten, Go-Ahead Kampen en VVOG beiden 25 punten. Wie van deze ploegen degradeert rechtstreeks !!?? DETO moet op bezoek bij koploper Flevo Boys. De Emmeloorders kunnen bij winst op DETO kampioen worden. VVOG ontvangt Berkum in een degradatiekraker pur sang en wij mogen volgende week afreizen naar Wierden waar het in vorm zijnde SVZW op ons wacht. Het beloofd een zenuwslopende apotheose te worden !!