Go Ahead Kampen klopt topklasser HSC’21

GO-AHEAD KAMPEN 3-2 HSC’21 !!

Door: Robert Hamer

go-ahead11e min 1-0 Madih Doufikar
70e min 1-1 Eigen doelpunt Nick Hendriks
77e min 2-1 Jurrian Zandbergen (penalty)
79e min 2-2 Robert Wilens
86e min 3-2 Jurrian Zandbergen

 

Go-Ahead Kampen heeft vanmiddag voor een ongekende sensatie gezorgd door topklasser HSC’21 uit Haaksbergen met 3-2 te verslaan. Na een spannende slotfase trokken de rood-gelen uiteindelijk aan het langste eind !!

De technische staf koos vandaag voor de volgende 11 spelers:

Jasper Fix
Nick Hendriks / Yannick Groen / Laurens van Keulen / Samir Merraki
Kevin Smit / Jeroen van den Bosch / Murat Acikgoz / Nick Bakker
Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

94e min Niek van Enk voor Laurens van Keulen

Go-Ahead begon sterk aan de wedstrijd. 2 corners leverden niets op. In de 8e minuut werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Na een goede aanval via de linkerkant was het Stef Ottink die het probeerde, maar de bal belandde in de handen van Jasper Fix. 2 minuten later een vrije trap voor HSC’21 aan de linkerkant van het veld. De bal werd prima ingedraaid en Burak Basut raakte met zijn inzet de lat. Na 11 minuten viel de openingstreffer. Jurrian Zandbergen gaf een prima pass op Madih Doufikar. Madih ging op snelheid langs zijn tegenstander en rondde beheerst af in de linker onder hoek, 1-0. Deze goal gaf de rood-gelen vertrouwen.

In de fase tussen de 12e en de 39e minuut probeerde de topklasser uit Haaksbergen het wel, maar de gasten kwamen er niet doorheen. Men werd alleen gevaarlijk middels een kopbal van aanvoerder Arjan Goorman (die volgend seizoen vertrekt naar DOVO). Tussendoor nog een prima kans voor Madih. Hij kwam in de 34e minuut via de linkerkant uitstekend door, maar zijn schot werd gepakt door doelman Wouter Lankheet. In de laatste 5 minuten voor de rust werd HSC’21 toch een aantal keer erg gevaarlijk. Een prima combinatie door het centrum van de verdediging en de gelijkmaker leek te vallen. Jasper redde echter op knappe wijze na een inzet van spits Robert Wilens. Hierna waren er nog twee mogelijkheden te noteren voor de gasten, maar zowel Goorman als Kelvin Veensma vonden Jasper op hun weg en zo werd de rust gehaald met een knappe 1-0 tussenstand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als voor de rust. HSC’21 had het meeste balbezit en Go-Ahead speelde compact en probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Direct na rust twee uitstekende mogelijkheden voor de gasten om op gelijke hoogte te komen. Ottink had het vizier tot twee maal toe echter niet op scherp. Eerst raakte hij van dichtbij de lat en kort daarna was Jasper hem de baas met een prima redding.

Hierna groeide Go-Ahead in de wedstrijd en de rood-gelen kregen steeds meer het besef dat een goed resultaat tot de mogelijkheden behoorde. Samir Merraki speelde als linksback een uitstekende wedstrijd. In de 57e minuut een prima kans voor Kevin Smit. Hij passeerde aan de rechterkant drie verdedigers, maar doelman Lankheet verkleinde zijn doel goed en hierdoor ging de kans verkeken. 1 minuut later had Madih een mogelijkheid. Hij ging aan de linkerkant op snelheid langs zijn tegenstander, maar ook hij vond Lankheet op zijn weg. HSC’21 begon steeds minder overtuigend te voetballen, maar de gelijkmaker viel toch.

In de 70e minuut een misverstand tussen Nick Hendriks en Jasper en de bal rolde knullig over de doellijn, 1-1. De gasten probeerden hierna door te drukken. Na 75 minuten een kans voor Veensma, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. De spanning nam toe. In de 77e minuut een prima rush van Madih en hij werd onreglementair onderuit gehaald binnen de 16 meter. Arbiter Ter Brake (die een prima wedstrijd floot) kon niets anders dan een penalty toe kennen aan Go-Ahead. Jurrian Zandbergen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de penalty beheerst binnen, 2-1. Een gigantische stunt leek in de maak, maar twee minuten later stond het alweer gelijk. Jasper ging met een verkeerde uittrap in de fout en spits Wilens was koelbloedig en scoorde de 2-2. HSC’21 kwam zo wel heel gemakkelijk aan de beide doelpunten.

Met nog 10 minuten te spelen was het de vraag hoe dit duel ging aflopen. De gasten gingen vol voor de overwinning, maar men kwam van een koude kermis thuis. Het was namelijk Jurrian Zandbergen die in de 86e minuut HSC’21 de genadeslag toediende. Jeroen van den Bosch zette uitstekend druk op het middenveld. Gaf de bal op Kevin Smit en die had vervolgens een voorzet op maat in huis op Jurrian. Onze aanvoerder en spits schoot de bal met veel gevoel in de kruising, 3-2 !! Er volgde een prachtige ontlading bij de spelers en de supporters. In de 8 minuten blessuretijd kon de topklasser geen potten meer breken en zo eindigde deze bekerthriller in een 3-2 overwinning voor Go-Ahead Kampen !!

Complimenten aan de spelers/staf voor deze geweldige wedstrijd. Dit geeft veel vertrouwen voor de competitie/toekomst !! A.s. zaterdag is het erg belangrijk om deze overwinning een goed vervolg te geven. We mogen dan afreizen naar Vroomshoop, waar Vroomshoopse Boys op ons wacht. Maar nu eerst even genieten van deze top prestatie. Iedereen een prettig weekend toegewenst !!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*