Go-Ahead Kampen laat punten liggen in enerverende en zeer spannende wedstrijd

337

Door Robert Hamer

Zaterdagmiddag stond op Sportpark Middenwetering de wedstrijd tegen koploper NSC Nijkerk op het programma. Op voorhand een zware klus, maar Go-Ahead Kampen bleek niks onder te doen voor de Nijkerkers.

De 1e kans van de wedstrijd was na 16 minuten spelen voor GAK. Wilbert Wessels ging via de rechterkant langs zijn tegenstander en zijn voorzet werd maar net naast geschoten door Jurrian Zandbergen. Pas in de 34e minuut kreeg NSC haar 1e mogelijkheid. Eyup Termelez kwam gevaarlijk door, maar zijn voorzet werd door Dennis van der Wal prima voor de lijn weggewerkt. Daarna kwam de wedstrijd echt los. Na 36 minuten spelen een goede aanval van de rood-gelen. Arjan Wiegers gaf de bal aan Nick Hendriks en zijn voorzet werd met veel moeite gepakt door de van IJsselmeervogels overgekomen doelman Jan van Willege. In de 38e minuut werd een goede vrije trap van Yannick Cornelisz gepareerd door Tim Noordman. 5 minuten later een hele grote kans voor GAK. Wiegers, die vandaag uitstekend speelde, ging langs 2 man en Wessels zijn te zachte schot vanaf 8 meter werd gepakt door van Willege. Go-Ahead Kampen was op jacht naar de 1-0. Een goede inzet van wederom Wiegers werd opnieuw gepakt door de doelman. In de 45+3e minuut van de wedstrijd kwam NSC Nijkerk uit het niets en tegen de verhouding in op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen getikt door Termelez. De arbiter floot hierna gelijk af. Ruststand 0-1.

In de rust werd Joop Meijsen vervangen door Laurens van Keulen. Na 51 minuten spelen een prima kans voor NSC Nijkerk. Balverlies van Nick van der Kooi op het middenveld en een inzet van Termelez werd met de voet uitstekend gepareerd door Noordman. In de 57e minuut leek GAK op 1-1 te komen. Een vrije trap van Wiegers ging langs doelman van Willege heen, maar de bal belandde op het lichaam van de ingevallen van Keulen, die op de doellijn stond en zo een doelpunt onbedoeld voorkwam. 2 minuten later werd een schot van Timothy Fechter simpel gepakt. Na een uur spelen kwam NSC op 0-2. Een overtreding binnen de zestien werd bestraft met een strafschop. Dit buitenkansje werd door Yannick Cornelisz prima benut, 0-2. In de 61e minuut kwam Wail Doufikar in het veld voor Nick van der Kooi. Kort daarna was Wessels dichtbij een treffer. Hij nam een pass in één keer op de pantoffel, maar de uitstekend keepende van Willege wist de bal op zeer knappe wijze uit de kruising te pakken. In de 65e minuut kreeg Go-Ahead Kampen loon naar werken. Een corner van Wiegers werd met het hoofd verlengd door Wessels en de bal werd door Zandbergen verlengd. Via de onderkant van de lat belandde de bal achter de doellijn en na overleg met de grensrechter werd het doelpunt terecht goedgekeurd, 1-2. Na 71 minuten spelen kwam Julian Hellendoorn in het veld voor Niek van Enk. Dezelfde Hellendoorn was dichtbij de 2-2, maar zijn inzet ging in de 75e minuut voor langs. 7 minuten later een geweldige aanval van de Nijkerkers. Hoessein Jabir, die ook uitkomt in de eredivisie zaal, gaf na een knappe dribbel, een mooie steekpass op Termelez, maar die raakte de paal. De rebound werd gepakt door Noordman. In de 87e minuut maakte NSC Nijkerk aan alle onzekerheid een eind toen een vrije trap vanaf de rechterkant goed werd binnen gekopt door Mauro Peters, 1-3. Dit was ook tevens de eindstand in een enerverende en zeer spannende wedstrijd.