HomeRegiosportGo Ahead Kampen meer dan tevreden...

Go Ahead Kampen meer dan tevreden…

-

go-aheadDoor: Robert Hamer

Go-Ahead Kampen heeft de derby tegen rivaal DOS Kampen terecht met 1-2 gewonnen. Na een matige 1e helft namen de rood-gelen in de 2e helft volledig het initiatief. Door twee goals van Jurrian Zandbergen en Madih Doufikar binnen 2 minuten was de wedstrijd gespeeld. Dankzij deze overwinning heeft Go-Ahead zich veilig gespeeld en zijn de ‘poelänten gedegradeerd naar de 2e klasse !!

82e min Luuc Knul voor Jurrian Zandbergen

De wedstrijd begon voortvarend. Beide ploegen kregen 2 grote kansen in de beginfase. Na 3 minuten kreeg Madih Doufikar, na een foute aanname van Christian van der Worp, een uitstekende kans om de score te openen. Zijn inzet werd echter gepakt door Demi Loet-Loetoer. Een minuut later kreeg DOS Kampen een prima mogelijkheid. Een voorzet werd met het hoofd goed teruggelegd en Jord van der Weerd zag hierna dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald door Edwin Starke.

Er gebeurde tot aan de 28e minuut niets noemenswaardigs en het was een matige wedstrijd. Beide ploegen speelden afwachtend en de wedstrijd kwam maar niet los. Ineens was er een 100% kans voor Kevin Smit. Na een goede aanval via Edwin Starke en Jurrian Zandbergen kon Kevin alleen op Loet-Loetoer afgaan. Zijn schot belandde vol op de paal. In de 40e minuut was het wederom Kevin die een uitstekende kans kreeg. Een voorzet van Madih werd met het hoofd door Jurrian teruggelegd en een halve omhaal van Kevin werd ter nauwer nood van de doellijn gehaald door Emiel Diender. In de blessuretijd van de 1e helft kreeg Go-Ahead nog een grote kans om de score te openen. Een voorzet van Arjan Wiegers belandde op het hoofd van Nick Bakker, maar wederom redde Loet-Loetoer. Rust 0-0.

Samir Merraki kwam in het veld voor Nick Hendriks. Hij kwam terug van een vervelende blessure. Na de rust kreeg DOS direct een kans. Een kopbal van Lenhard de Velde ging echter naast. Go-Ahead nam hierna het initiatief en dit leidde tot een hele grote mogelijkheid voor wederom Kevin Smit. Hij raakte vol de lat en in de rebound schoot Arjan Wiegers naast. Na een uur spelen was ook Jeroen van den Bosch dichtbij een doelpunt. Zijn inzet werd van richting veranderd en verdween rakelings langs de voor Go-Ahead verkeerde kant van de paal. In de 71e minuut was het eindelijk wel raak. Een prima aangesneden voorzet van Madih belandde op het hoofd van Jurrian Zandbergen en de bal verdween schitterend in de linkerhoek, 0-1 !!

1 minuut later werd de wedstrijd al beslist door de rood-gelen. Een goede pass van Arjan kwam bij Madih terecht. Die kopte de bal vervolgens over Loet-Loetoer heen en schoot daarna met veel gevoel raak, 0-2. Er volgde een gigantische ontlading bij de spelers en de in grote getale aanwezige Go-Ahead supporters !! Rienk van de Wetering kwam in het veld voor Arjan Wiegers en 9 minuten daarna mocht ook Luuc Knul invallen ten koste van Jurrian. De wedstrijd was gespeeld, maar uit het niets werd het toch nog 1-2. Rico Westendorp had een goede pass in huis en bereikte de volledig vrijstaande Lenhard de Velde. Die dacht niet na en schoot de bal hard en zuiver in de linkerhoek, 1-2. De zege kwam hierna niet meer in gevaar en zo eindigde deze beladen derby in een 1-2 overwinning voor de rood-gelen !!