Go-Ahead Kampen met vertrouwen naar Vriezenveen.

Afgelopen zaterdag eindigde de kraker tussen trotse koploper Go-Ahead Kampen en nummer twee SDV Barneveld in een 0-0 gelijkspel. Hierdoor blijft het verschil 5 punten in het voordeel van de rood-gelen. Beide ploegen leken veel ontzag voor elkaar te hebben en het was duidelijk zichtbaar dat er veel spanning op de topper in de 1e klasse D stond.

DETO-GA (4)

 

Go-Ahead hoofdtrainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’We hadden de intentie om vol voor de overwinning te gaan, maar de wedstrijd was uiteindelijk in evenwicht. Het was echt een middenveldslag. Wij konden onvoldoende onze buitenspelers in de één tegen één krijgen. We zijn daardoor onvoldoende dreigend geweest en vaak was de eindpass niet goed. Dat was de verdienste van SDVB. Wij hebben er alles aangedaan om te winnen tegen een tegenstander die vrij compact speelde en loerde op foutjes van ons. Ik ben tevreden over de discipline en de ontwikkeling van mijn ploeg. Volgende week komen er 2 jongens terug van een schorsing en dan kan ik kiezen uit de gehele selectie, want alle 20 spelers en 3 keepers zijn fit.’’
A.s. zaterdag mogen we afreizen naar Vriezenveen, want de uitwedstrijd bij DETO Twenterand staat op het programma. De ploeg van onze oud trainer Marcel van der Steege presteert dit seizoen wat teleurstellend en de Vriezenveners zijn terug te vinden op de 7e plaats met 18 punten uit 14 wedstrijden. Afgelopen zaterdag wist DETO verdiend te winnen van Be Quick’28 (2-0). Clubtopscorer is Tom Prümers. De 26 jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van SVZW uit Wierden en wist tot op heden 7 maal het net te vinden.
Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en DETO Twenterand:

– 19 september 2015:
Go-Ahead Kampen – DETO Twenterand, 2-1
Arjan Wiegers, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Tom Prumers (DETO Twenterand)

– 18 april 2015:
DETO Twenterand – Go-Ahead Kampen, 1-1
Nick Bakker (Go-Ahead Kampen ) en Lesley Nahrwold (DETO Twenterand)

– 13 december 2014:
Go-Ahead Kampen – DETO Twenterand, 0-3
Lesley Nahrwold, Klaas Nieuwenhuis, Stef van der Velden (DETO Twenterand)

– 15 maart 2014:
DETO Twenterand – Go-Ahead Kampen, 1-1
John Fraterman (DETO Twenterand) en Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen)

– 26 oktober 2013:
Go-Ahead Kampen – DETO Twenterand 1-0
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

 

* Be Quick’28 – WVF
* DTS’35 – Berkum
* FC Zutphen – WHC
* KHC – Enter Vooruit
* Nunspeet – Sparta Enschede
* SDV Barneveld – Vroomshoopse Boys

De laatste twee seizoenen eindigde dit duel beide keren in een 1-1 gelijkspel. Ik verwacht ook nu een spannende wedstrijd op Sportpark t’ Midden. DETO Twenterand heeft als doelstelling om nog voor een periodetitel te gaan en GAK gaat de komende maanden proberen om het kampioenschap in deze sterke 1e klasse D binnen te slepen. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter William Smit uit Nunspeet. Tot zaterdag !!