Go-Ahead Kampen ontvangt FC Zutphen.

Afgelopen zaterdag stond er geen competitie, maar een inhaal ronde op het programma. Go-Ahead Kampen oefende niet en de selectie had dan ook een vrij weekend. Aankomende zaterdag staat er wel weer een competitie ronde op het programma en dan komt FC Zutphen op  Sportpark Middenwetering op bezoek.

GA-FC Zutphen (41)
De ploeg van hoofdtrainer Ron Olyslager is terug te vinden op de 10e plaats met 25 punten uit 22 wedstrijden. De voorsprong op plek 11 (wat nacompetitie betekend) is slecht 2 punten en dus zijn de Zutphenaren nog volop in strijdt voor rechtstreekse handhaving in de sterke 1e klasse D. In de laatste competitie wedstrijd op 9 april werd er met 1-3 verloren van DETO Twenterand en dat was volgens hun eigen verslaggever volledig terecht, want de ploeg was onmachtig. Clubtopscorer is de 21 jarige Edilson José Coelho. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won GAK in blessuretijd met 3-4.
Hieronder ziet u de historie van de afgelopen vier seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en FC Zutphen:

– 12 december 2015:
FC Zutphen – Go-Ahead Kampen, 3-4
Jurrian Zandbergen 2x, Madih Doufikar, Arjan Wiegers (Go-Ahead Kampen) en Tom de Haan, Niek Bakkerweerd, Edilson José Coelho

– 4 april 2015:
FC Zutphen – Go-Ahead Kampen, 1-5
Madih Doufikar 2x, Edwin Starke, Jurrian Zandbergen, Arjan Wiegers (Go-Ahead Kampen) en Emir Balavac (FC Zutphen)

– 20 september 2014:
Go-Ahead Kampen – FC Zutphen, 3-0
Arjan Wiegers 2x, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen)

– 23 maart 2013:
FC Zutphen – Go-Ahead Kampen, 2-1
Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen) en Cem Köse, Jeroen Luijkman (FC Zutphen)

– 27 oktober 2012:
Go-Ahead Kampen – FC Zutphen, 4-3
Jurrian Zandbergen 2x, Jeroen van den Bosch, Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen) en 2x Cem Köse, Niek Bakkerweerd (FC Zutphen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Berkum – Vroomshoopse Boys
* Sparta Enschede – DTS’35
* WHC – SDV Barneveld
* WVF – Enter Vooruit
* Nunspeet – Be Quick’28
* DETO Twenterand – KHC

De belangen zijn voor beide clubs heel groot. GAK is gedeeld koploper en de rood gelen zullen de laatste 4 wedstrijden winnend moeten afsluiten, want elke misstap is nu fataal gezien de kleine verschillen binnen de top 4. Voor FC Zutphen is rechtstreekse handhaving de doelstelling en dat zou een prestatie van formaat zijn gezien de vele spelersmutaties afgelopen zomer. De wedstrijd op ons eigen Sportpark Middenwetering te Kampen begint zoals gewoonlijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Pieter van der Pol uit Zwolle.