Go-Ahead Kampen ontvangt Nunspeet

Afgelopen zaterdag stond er geen competitie, maar een beker/inhaal ronde op het programma. Go-Ahead Kampen lag al uit de beker en daarom oefende GAK afgelopen dinsdag tegen de beloften van SC Genemuiden (4-4). A.s. zaterdag mogen de rood-gelen weer vol aan de bak, want dan komt VV Nunspeet op bezoek in Kampen !!

GA-Nunspeet (52)
De ploeg van hoofdtrainer Marcel Boudesteijn doet het tot op heden naar behoren en men is terug te vinden op de 4e plaats met 25 punten uit 14 wedstrijden. Ook de Nunspetenaren waren al uitgespeeld in de beker en daardoor was er afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd ingelast tegen Unicum uit Lelystad. Deze wedstrijd werd door goals van Peter Huijgen en Henk Baum met 2-0 gewonnen. Nunspeet is goed uit de winterstop gekomen, want de week ervoor werd Sparta Enschede overtuigend met 6-1 verslagen. Clubtopscorer is Henk Baum met 5 doelpunten.
Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 3 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Nunspeet:

– 26 september 2015:
Nunspeet – Go-Ahead Kampen, 0-3
Samir Merraki, Madih Doufikar, Arjan Wiegers (Go-Ahead Kampen)

– 7 maart 2015:
Nunspeet – Go-Ahead Kampen, 4-3
Jurrian Zandbergen 3x (Go-Ahead Kampen) en Marcel Huisman, Eyup Terlemez, Peter Huijgen, Bob van Gemert (Nunspeet)

– 25 oktober 2014:
Go-Ahead Kampen – Nunspeet, 2-2
Madih Doufikar 2x (Go-Ahead Kampen) en Marnix Tissingh, Marcel Huisman (Nunspeet)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Berkum – KHC
* Enter Vooruit – DTS’35
* Sparta Enschede – DETO Twenterand
* Vroomshoopse Boys – FC Zutphen
* WHC – Be Quick’28
* WVF – SDV Barneveld

Nunspeet was tussen 2006 en 2013 actief in de hoofdklasse en men heeft net als Go-Ahead Kampen als doelstelling om zo spoedig mogelijk weer terug te keren. De rood-gelen zijn al 13 wedstrijden op rij ongeslagen, maar in de laatste 2 wedstrijden werden er wel 4 punten gemorst tegen directe concurrent SDV Barneveld (0-0) en uit bij DETO Twenterand (2-2). De voorsprong op nummer 2 SDVB bedraagt nog 3 punten en het is dus van cruciaal belang om zaterdag de 3 punten in eigen huis te houden. Bij winst is Nunspeet zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titel. Marcel Boudesteijn en zijn spelers hebben als doelstelling om dit seizoen nog minimaal een periode te pakken. De belangen zijn dus groot. Om 15.00 uur zal er worden afgetrapt en vanuit Deventer heeft de KNVB arbiter J Klein Gansey uit Nijverdal aangesteld om deze topper in de 1e klasse D tot een goed einde te brengen. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen was GAK heer en meester in Nunspeet (0-3). Ik verwacht nu echter een zeer spannende en doelpuntrijke wedstrijd op ons eigen Sportpark Middenwetering met twee ploegen die beiden vol voor de winst zullen gaan spelen. Mis dit niet, tot zaterdag !!

Robert Hamer.