vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportGo-Ahead Kampen op de valreep langs WHC

Go-Ahead Kampen op de valreep langs WHC

-

In een voor 1e klasse begrippen kwalitatief uitstekende streekderby hebben de rood gelen wederom in blessuretijd toegeslagen en daarmee de winst veilig gesteld. Voor de Kampenaren betekent dit alweer de 5e overwinning op rij en de voorsprong op directe concurrent WHC is nu vergroot naar 6 punten.

go-ahead-kampen

Op voorhand natuurlijk een heerlijk affiche. De nr 1 tegen de nr 3 tegen elkaar. Go-Ahead had al 4 wedstrijden op rij gewonnen en thuis alle potjes in winst omgezet. WHC stond maar 3 punten achter de trotse koploper en had dit seizoen nog niet verloren. Van meet af aan lag het tempo erg hoog. Je kon goed zien dat beide ploegen in een prima vorm verkeren, maar het was WHC dat het beste uit de startblokken kwam. De normaal zo makkelijk scorende spits Ozhan Kardag kreeg binnen 3 minuten twee prima kansen om zijn ploeg als zo vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten. Eerst een uitstekende voorzet op maat vanaf de rechterkant, waarna de inzet van Kardag knap werd gepareerd door doelman Reinier Romkes en kort daarna kopte de goaltjesdief een meter naast. In de 14e minuut liet Jelle Post zich gelden. Het grootste talent van WHC dribbelde langs 2 man heen, maar zijn schot was een prooi voor Romkes. Go-Ahead kwam hierna beter in de wedstrijd en in de 20e minuut kregen de rood gelen haar 1e kans van deze wedstrijd. Sterkhouder Jeroen van den Bosch ging aan de linkerkant op avontuur en had vervolgens een voorzet op maat in huis, waarna Gerhald Visscher de bal tegen de lat kopte. Het spel golfde op en neer zonder noemenswaardige kansen. Vlak voor rust liet de pijlsnelle en prima in vorm verkerende Arjan Wiegers zich zien. Hij dribbelde op snelheid langs een aantal verdedigers, maar zijn schot ging over het doel van doelman Jasper Kuiper. Rust 0-0.

De tweede helft.

Na de rust een zelfde spelbeeld als in de 1e helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de 47e minuut een levensgrote kans voor de gasten uit Wezep. André Timmerman speelde te zacht terug en Post mocht alleen op Romkes af gaan, maar oog in oog met de doelman schoot Post naast. WHC begon in de 1e fase van de 2e helft wat meer aan te dringen en na 66 minuten kopte Jonathan van Marle, na een prima vrije trap van Marc van der Vegte in de handen van Romkes. Kardag was kort daarna dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet in de korte hoek werd wederom goed gepakt door Romkes, die een uitstekende wedstrijd keepte. In de laatste 20 minuten was Go-Ahead de bovenliggende ploeg. Jorin Riezebos kwam in het veld voor Gerhald Visscher. Na een corner was Madih Doufikar dicht bij een doelpunt, maar zijn harde inzet werd prima gepareerd door Kuiper. In de rebound had Laurens van Keulen een omhaal in gedachten, maar hij raakte de bal niet. In de 75e minuut een discutabel moment. Een schot van Doufikar werd van richting veranderd en Taco Reijnen werkte de bal voor of net na de doellijn weg. De prima leidende arbiter Meulenkamp uit Ommen besloot om geen doelpunt toe te kennen en hij liet doorspelen.

De slotfase.

In de 81e minuut was André Timmerman dichtbij de bevrijdende treffer. Hij kopte de bal, na een prima voorzet van Murat Acikgoz, voor langs. Twee minuten later werd WHC gevaarlijk. Na een prima aanval schoot invaller Kevin Olaria naast. In de 86e minuut probeerde Samir Merraki het van afstand, maar Kuiper had geen moeite met deze inzet. De spanning was voelbaar. Zou er nog een winnaar komen !? Die vraag werd in de 90e minuut beantwoordt door Arjan Wiegers. Jorin Riezebos ging aan de rechterkant goed een duel in met oud Kowetter Yoshua van Marle, waarna de bal bij Wiegers belandde. Die dribbelde op snelheid door, stuurde met een kapbeweging twee verdedigers het bos in en schoot vervolgens met links in de korte hoek raak, 1-0 !! Grote vreugde bij de spelers en supporters. Kort daarna floot arbiter Meulenkamp voor het eindsignaal en zo eindigde deze enerverende streekderby in 1-0 !!

* WVF 2-1 Nunspeet

A.s. zaterdag staat er geen competitie, maar een bekerduel tegen Columbia uit Apeldoorn op het programma. De week daarna reist Go-Ahead naar Enschede, waar Sparta Enschede op ons wacht. Dit betreft de laatste wedstrijd van de 1e periode. Met 18 punten uit 7 wedstrijden staan de Kampenaren er heel goed voor. SDV Barneveld volgt op 2 punten, maar heeft ook een lastige uitwedstrijd bij FC Zutphen voor de boeg. Bij winst in Enschede is Go-Ahead verzekerd van de 1e periode.