Go-Ahead Kampen in slotfase naast KHC.

De Kamper derby tussen Go-Ahead Kampen en KHC is zaterdagavond geëindigd in 2-2. Hiermee mogen de rood-gelen het meest content zijn, want de blauw-witten stonden al na 11 minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong en de gasten kwamen tot aan de 79e minuut totaal niet in de problemen. Na de 1-2 van Jurrian Zandbergen (die overigens nooit goedgekeurd had mogen worden i.v.m. een duidelijke overtreding) was KHC het ineens helemaal kwijt. GAK kwam 5 minuten voor tijd op 2-2, notabene door oud KHC’er Leroy Knol. Arbiter de Witte uit Ermelo telde maar liefst 15 minuten blessuretijd bij en GAK was nog heel dicht bij de 3-2, maar op miraculeuze wijze ging een inzet van Madih Doufikar via de voet van de doelman net langs de verkeerde kant van de paal.

ga-khc-4
KHC begon uitstekend aan de wedstrijd en al na 6 minuten was het raak. Ibrahim Tuncer kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal prima in de verre hoek, 0-1. In de 9e minuut werd Go-Ahead Kampen voor het eerst gevaarlijk. Een hoekschop van Luuc Knul en de inzet van Jurrian Zandbergen ging voor langs. KHC was feller in de duels en dat resulteerde in de 11e minuut in de 0-2. Na een gewonnen duel kwam de bal voor de voeten van Kevin Olaria. De van WHC overgekomen spits bedacht zich niet en hij schoot de bal vanuit de draai knap binnen. Grote vreugde bij iedereen die KHC een warm hart toedraagt, want dit had natuurlijk niemand verwacht. GAK probeerde zich hierna te herpakken, maar dat ging moeizaam. Er kwamen wel wat kleine kansjes. Een stift van Madih Doufikar ging over en kort daarna verdween een vrije trap van Leroy Knol een meter naast de goal van doelman Demi Loet-Loetoer. Aanvoerder Jurrian Zandbergen was met 2 schoten vanaf de rand van de zestien gevaarlijk, maar hij had het vizier nog niet op scherp. In de 38e minuut liet KHC weer van zich horen middels een goed schot van Burak Alp, maar Tim Noordman wist redding te brengen. Voor de pauze nog één kans voor de rood-gelen. Een inzet van Laurens van Keulen werd met de voet gepakt door Loet-Loetoer en in de rebound schoot Arjan Wiegers over. Rust 0-2.

ga-khc-3

Marc Hoekstra kwam na de rust in het veld voor Luuc Knul. Wie had gedacht dat GAK in de 2e helft van meet af aan zou gaan drukken kwam bedrogen uit, want het was KHC dat de meeste aanspraak maakte op nog een treffer. Olaria was na een goed uitgevoerde counter dichtbij, maar zijn schot ging over. Kort daarna kwam de zeer sterk spelende Karim Gabara via de rechterkant goed door. Laurens van Keulen greep hard in, waarna heel KHC schreeuwde voor een strafschop. Arbiter de Witte wuifde het echter weg. Nick Bakker kwam na een uur spelen in het veld voor Tanju Sahin. Een volley van Madih ging naast en Loet-Loetoer redde prima op een van richting veranderde voorzet. Na 64 minuten werden de gasten wederom gevaarlijk. Linksback Joel Visscher kwam via links prima door, maar zijn schot werd gepakt door Tim. 3 minuten later was ook Tuncer dichtbij zijn 2e treffer van de avond. Hij kwam op snelheid vanaf links naar binnen, maar zijn inzet ging maar net naast. KHC vergat in deze fase om te wedstrijd definitief te beslissen. Na 69 minuten kwam Wilbert Wessels in het veld voor Arjan Wiegers. Uit het niets kwam GAK na 79 minuten terug in de wedstrijd. Jurrian Zandbergen maakte een overtreding op Loet-Loetoer, waarna hij de bal simpel kon binnen tikken. Arbiter de Witte besloot echter om het doelpunt toe te kennen en zo stond het een dikke 10 minuten voor tijd ineens 1-2. Doelman Loet-Loetoer moest het veld met een blessure verlaten. Kort hierna liepen de gemoederen hoog op en er volgde een flink opstootje nadat Marc Hoekstra wat vervelends had gezegd tegen Burak Alp. Die ging vervolgens helemaal door het lint samen met nog een aantal KHC’ers. Alp kreeg voor zijn reactie slechts geel en hij kwam daar heel goed mee weg. GAK ging alles of niets spelen en in de 85e minuut was het wederom raak. Het was notabene Leroy Knol die zijn oude ploeg een fikse kater bezorgde, want hij schoot een afvallende bal prima binnen, 2-2. Arbiter de Witte besloot om 15 minuten extra speeltijd toe te kennen en KHC was de kluts volledig kwijt in de slotfase. Alp moest met rood (2x geel) het veld verlaten en Go-Ahead voelde dat er meer te halen viel. 12 minuten in blessuretijd waren de rood-gelen nog heel dicht bij de overwinning, maar op miraculeuze wijze ging een inzet van Madih Doufikar via de voet van de doelman net langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna floot arbiter De Witte uit Ermelo voor het eindsignaal en zo eindigde deze slechte, maar enerverende stadsderby in 2-2 !!

6e min 0-1 Ibrahim Tuncer
11e min 0-2 Kevin Olaria
79e min 1-2 Jurrian Zandbergen
85e min 2-2 Leroy Knol


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673