Go-Ahead Kampen speelt om promotie naar hoofdklasse

Balk, Heinenoord en Oranje Wit tegenstanders in spannende nacompetitie

Als periodekampioen van de eerste periode in de Eerste Klasse D speelt Go-Ahead Kampen in de komende weken in een spannende nacompetitie om drie plaatsen in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal. Het elftal is ingedeeld in een poule met VV Balk, VV Heinenoord en SV Oranje Wit (Dordrecht).

De selectie van hoofdtrainer Edwin van Nijen heeft weinig tijd om de kater te verwerken na het verlies van de laatste competitiewedstrijd tegen degradant Enter Vooruit. Go-Ahead Kampen verspeelde daarmee het kampioenschap en een rechtstreekse promotie. Zaterdag 21 mei staat al de eerste wedstrijd op stapel. De supportersbus reist dan af naar Balk. De tweede wedstrijd is thuis tegen Heinenoord op dinsdagavond 24 mei. De laatste poulewedstrijd is zaterdagmiddag 28 mei uit in Dordrecht tegen Oranje Wit.

Mocht Go-Ahead Kampen er in slagen om als poulewinnaar te eindigen, dan speelt het elftal de eerste finaleronde uit op 4 juni. De thuiswedstrijd is dan een week later op zaterdag 11 juni.

logo-svheinenoordsv-oranje-witvv_balk-150x150-t_400x400go-ahead-kampen

 

 

 

In de nacompetitie spelen de 15 periodekampioenen van de eerste klasse tegen de 6 degradatiekandidaten in de hoofdklasse.