Go-ahead Kampen start nacompetitie met gelijk spel.

Go-ahead Kampen moest de deceptie van vorige week, het verspelen van het kampioenschap in de laatste competitiewedstrijd, snel van zich afzetten. Afgelopen zaterdag stond het eerste duel in de strijd van de nacompetitie alweer op de agenda. Go-ahead moest afreizen naar het Gaasterland om daar aan te treden tegen de s.v. Balk.

Twee Balk spelers achtervolgend Arjan Wiegers © Go-ahead Kampen
Twee Balk spelers achtervolgen Arjan Wiegers © Go-ahead Kampen

De thuisploeg was op de 2e plaats geëindigd in de noordelijke 1e klasse E. Voor Go-ahead was de kracht van deze tegenstander moeilijk in te schatten, maar de Kampenaren moesten na het slechte resultaat van vorige week volop aan de bak, om zichzelf een goede uitgangspositie voor de rest van de nacompetitie te verschaffen.

Een gedreven startend Go-ahead kwam al snel op voorsprong, na acht minuten rondde Madih Doefikar een kans die ontstond na een mooi steekpassje doeltreffend af.
In het vervolg van de eerste helft waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Doelman Tim Noordman verrichte kort voor rust nog een belangrijke redding waardoor de Kampenaren met voorsprong de kleedkamer konden opzoeken.

Ook na de rust was er een spelbeeld met kansen aan beide zijden. Tweemaal kreeg Balk een goede mogelijkheid, maar aan de andere kant ging een  hard schot van Jurrian Zandbergen naast het doel en verrichte de Balker doelman een goede redding op een vrije trap van Samir Merraki. Een kwartier voor tijd was het toch Balk dat op gelijke hoogte kwam. Tim Noordman moest na een redding een rebound toestaan die niet meer te houden viel.  Toen van Keulen bij Go-ahead tegen zijn tweede gele kaart aanliep waardoor de rood-gelen de laatste vijf minuten met tien mensen verder moesten, leek een gelijkspel ook het hoogst haalbare deze middag. Madih Doufikar kreeg echter nog twee goede kansen, die geen doelpunten meer opleverden.

In de penaltyserie, die beslissend is bij eventueel gelijk eindigen in de nacompetie, trok Go-Ahead met 4-3 aan het kortste eind.

Met het 1-1 gelijke spel houdt G0-ahead de troeven nog in eigen handen, al zal er dinsdagavond dan wel moeten worden gewonnen in de thuiswedstrijd tegen Heinenoord. De Rotterdammers wonnen hun eerste duel met 4-0 van Oranje Wit uit Dordrecht, en staan dus aan kop in deze nacompetitie.