zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportGo-Ahead Kampen - SVZW 1-1

Go-Ahead Kampen – SVZW 1-1

-

Na 2 gelijke spelen (Flevo Boys 4-4 en Harkemase Boys 3-3) op rij volgde in de laatste wedstrijd voor de winterstop wederom een puntendeling tegen SVZW uit Wierden, 1-1. Hierdoor zijn we een plekje gestegen op de ranglijst.

Kowet begon ijzersterk tegen kampioenskandidaat SVZW en de gasten werden in alle linies vol onder druk gezet. Hierdoor waren de rood gelen van meet af aan de bovenliggende partij.

go-ahead-kampenDe 1e grote kans was echter voor de ploeg van trainer Paul Krabbe. Het was Nigel Michels die na een uitstekend schot de lat raakte. 2 minuten later een goede poging van Yoshua van Marle maar de prima keepende Michiel Achterhoek tikte de bal uit de rechter onderhoek. Uit de daarop volgende corner kopte Jurrian Zandbergen de bal goed terug op Djeston Roosblad en hij schoot van dichtbij tegen de voet van Achterhoek.

In de 27e min was het wederom Djeston die het doel van Achterhoek onder vuur nam, maar zijn schot ging een halve meter over de kruising. SVZW kwam maar niet in hun spel en Kowet had weinig te duchten van de Zwaluwen.

Na 37 minuten de grootste kans van de 1e helft. Jurrian gaf een knappe steekpass op Nick Bakker maar hij speelde de bal te ver voor zich uit en hierdoor kon Achterhoek wederom redding brengen. Beide heren kwamen tevens met elkaar in botsing en Nick moest zich ook laten vervangen met een kapotte lip. Hussein Raza was zijn vervanger.

Vlak voor rust kwam Kowet heel goed weg toen Ruud ter Heide volledig vrijstaand voor doelman Demi Loet-Loetoer verscheen, maar met een uiterste krachtsinspanning kon Andre Timmerman de inzet van Ter Heide blokken. Beide ploegen leken met de brilstand te gaan rusten maar ter Heide dacht daar anders over. De beste spits van de hoofdklasse C (310 duels in het betaalde voetbal, 141 doelpunten bij o.a Fc Twente/Pec Zwolle) kon na een voorzet op maat van Kevin Aman de bal simpel binnen koppen. Scheidsrechter Holties vloot direct hierna voor het rustsignaal en SVZW leidde tegen de verhouding in met 0-1.

In het begin van de 2e helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Kowet ging op zoek naar de gelijkmaker en SVZW leunde achterover. Na 52 minuten gaf de mee opgekomen Edwin Starke de bal vanaf de rechterkant voor en Madih Doufikar schoot in kansrijke positie over.

Na een uur spelen kreeg Kowet loon naar werken. Jurrian opende uitstekend op Hussein, waarna een strakke voorzet vanaf links volgde en de goed meegelopen Madih Doufikar kon de bal binnen schieten. Dit was alweer zijn 8e doelpunt van dit seizoen. 3 minuten na de 1-1 kreeg Hussein een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar Achterhuis pareerde zijn inzet knap. Na 65 minuten spelen een grote kans voor Kevin Aman maar zijn schot ging over.

SVZW begon eindelijk wat initiatief te nemen en Demi Loet-Loetoer redde in de 70e min uitstekend op een inzet van de ingevallen Bas Woesthuis. Aan de andere kant kwam Madih goed door maar zijn schot ging naast. De ingevallen Kahan Ozcan leek te gaan scoren maar de bal werd voor de doellijn door Machiel van Keulen weggehaald. De spanning werd steeds groter bij de supporters. Zou er nog een winnaar komen? Hussein had zich in de 81e min onsterfelijk kunnen maken maar weer was Achterhuis een sta in de weg. SVZW probeerde in de laatste 10 minuten met veel hoge ballen Ter Heide te bereiken maar de verdediging van Kowet was alert.

Daardoor eindigde deze interessante wedstrijd in 1-1. Een groot compliment aan alle spelers voor de inzet, passie, strijd en het goede spel !!