Go-Ahead Kampen verlengt contract met hoofdtrainer.

Contractverlenging Edwin van Nijen

Hoofdtrainer Edwin van Nijen heeft zijn contract met Go-Ahead Kampen verlengd. In het clubhuis op het sportpark Middenwetering heeft hij gisteravond in het bijzijn van de voltallige selectie, de staf en de begeleiding bijgetekend voor het voetbalseizoen 2016-2017.
Daarmee spreken de trainer en de voetbalvereniging het vertrouwen in elkaar uit. De hoofdtrainer fungeert als spil in het technisch beleid van de club en geeft vorm aan de ambitie om op termijn terug te keren in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal.
De contractverlenging komt niet uit de lucht vallen. Bij zijn benoeming begin dit jaar hebben de trainer en het bestuur van de vereniging al met elkaar afgesproken om tegen het einde van de eerste seizoenshelft de balans met elkaar op te maken. Nu Go-Ahead Kampen de eerste periodetitel heeft veilig gesteld achten de club en trainer de tijd rijp om hun samenwerking te bestendigen. “Ik ben een trainer die niet voor de korte termijn komt en ik ga er dan ook vanuit dat het bestuur zich niet alleen door de stand op de ranglijst laat leiden”, aldus Van Nijen.
Binnen Go-Ahead Kampen drukt de hoofdtrainer als boegbeeld van de club een belangrijk stempel op de technische koers. Edwin van Nijen is niet alleen verantwoordelijk voor de prestaties van het eerste elftal, maar is ook nauw betrokken bij het beloftenteam. Daarnaast heeft hij intensief overleg met de jeugdopleiding, omdat hij groot belang hecht aan de aansluiting vanuit de eigen jeugd. Om dit te benadrukken liet de selectie zich bij ondertekening vertegenwoordigen door de talentvolle ‘Kamper jongen’ Nick van der Kooi. “Hij is de Haarlemmerolie van ons team, iemand die zich in hoog tempo ontwikkelt”, aldus Van Nijen.
Deze opvattingen van de hoofdtrainer sluiten naadloos aan bij de speerpunten en ambities in de Koersnota van Go-Ahead Kampen, die begin deze maand in de algemene ledenvergadering is vastgesteld. Van Nijen spreekt van een talentvolle ploeg, die nog lang niet uitgegroeid is. “Ik denk dat we aan het begin staan van iets heel moois.”