Go Ahead Kampen verliest onterecht van hoofdklasser SV Heinenoord

 

Door robert Hamer

Go Ahead Kampen heeft vanavond met 1 – 2 onterecht verloren van hoofdklasser SV Heinenoord. De rood-gelen speelden in de 1e helft misschien wel het beste voetbal van het afgelopen seizoen, maar vele kansen werden onbenut gelaten. De 0-1 was een cadeautje, maar de ploeg bleef uitstekend voetballen en de 1-1 vlak voor rust was dan ook dik verdiend te noemen. In het begin van de 2e helft werden er wederom twee enorme kansen gemist en uit het niets maakten de gasten 1-2. Daarna was de pijp leeg en hield Heinenoord stand. Door deze nederlaag is de kans op promotie verkeken en is het seizoen voorbij !!

Edwin van Nijen startte met de volgende 11 spelers:

Tim Noordman
Nick Bakker / André Timmerman / Jeroen van den Bosch / Nick Hendriks
Nick van der Kooi / Luuc Knul / Samir Merraki
Madih Doufikar / Jurrian Zandbergen / Arjan Wiegers

84e min Gerhald Visscher voor Nick van der Kooi

Bijzonderheden: 81e min André Timmerman rood (2x geel)

go-aheadVoor hoofdtrainer Edwin van Nijen en zijn spelers was er vanavond maar één opdracht: winnen. Heinenoord had de 1e wedstrijd met 4-0 gewonnen en na het 1-1 gelijke spel bij Balk moest er dus gewonnen worden om nog kans te maken op het vel begeerde hoofdklasse ticket. Go-Ahead moest het vanavond doen zonder Laurens van Keulen (geschorst) en Murat Acikgoz (vakantie). De spelers lieten in de 1e helft zien dat men wist wat er op het spel stond. De rood-gelen begonnen furieus aan de wedstrijd. Al na 2 minuten was het bijna raak. Een verdediger taste mis en het schot van Luuc Knul ging maar net naast. 3 minuten later belandde een goed genomen corner voor de voeten van Jeroen van den Bosch, maar ook zijn inzet trof geen doel. Na 10 minuten spelen kreeg hoofdklasser SV Heinenoord haar 1e mogelijk. Een voorzet werd goed teruggelegd op Andy Bouterse, maar zijn schot ging naast het doel van Tim Noordman.

GAK speelde ijzersterk en er werd in een hoog tempo gespeeld. Iets wat we al een poos niet meer hadden gezien en dat gaf veel hoop voor vanavond. Toch werd het uit het niets na 22 minuten 0-1. Jeroen van den Bosch ging de fout in en Danny van Valen wist wel raad met dit buitenkansje en hij schoot de bal snoeihard via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Go-Ahead raakte niet van slag door de achterstand en men ging door waar het mee bezig was. Nick Bakker en Jurrian Zandbergen waren dichtbij, maar na 39 minuten was het wel raak. Het was André Timmerman die knap in de korte hoek raak schoot, 1-1. Vlak voor rust nog een prachtige actie van de bij vlagen geniale Madih Doufikar, maar ook dit schot werd goed gepareerd door doelman Groenendijk. Rust 1-1.

In de beginfase van de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. GAK was heer en meester en ook nu werden er weer gelijk kansen gecreëerd. Binnen 2 minuten na rust al twee 100% kansen voor de rood-gelen. Eerst kwam Madih via de linkerkant goed door, waarna Groenendijk redding bracht en één minuut later een panklare voorzet van Madih op Jurrian, maar zijn inzet werd ook dit maal gepareerd door Groenendijk. De 2-1 kon eigenlijk niet uitblijven, maar weer viel de bal aan de andere kant binnen. Onnodig balverlies van Samir Merraki en Marvin Strik schoot uit de draai knap raak, 1-2. Dit was toch wel een grote klap voor GAK. Arjan Wiegers was vlak na de 1-2 nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar hij kon geen kracht achter zijn schot zetten.

De pijp leek leeg en de gasten kregen meer spelaandeel. Na 67 minuten bracht Tim prima redding en in de 71e minuut was oud Feyenoorder Pascal Bosschaart dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Toen André Timmerman in de 81e minuut zijn 2e gele kaart kreeg was het over en uit voor de rood-gelen. Gerhald Visscher kwam na 84 minuten nog in het veld voor Nick van der Kooi en Heinenoord kreeg nog een 100% kans, maar Bongaertz schoot oog in oog met Tim naast. Het slotakkoord was nog wel voor GAK. Een vrije trap van Madih belandde na een scrimmage in het doel, maar de verder uitstekend leidende arbiter Boringa uit Leeuwarden keurde de goal ten onrechte af wegens vermeend hinderen van de doelman. Dit deed echter een verdediger van Heinenoord zelf en dus had deze treffer niet afgekeurd mogen worden. Kort hierna floot Boringa voor het eindsignaal en zo eindigde dit duel in een onterechte 1-2 overwinning voor hoofdklasser SV Heinenoord !!