Go-Ahead Kampen wint enerverende derby

goahead
Go-Ahead Kampen behaalde zaterdag een overwinning op stadsgenoot KHC.
De rood-gelen hebben in een enerverende derby met 2-1 gewonnen van stadsgenoot KHC. Door deze 4e overwinning in 5 wedstrijden staat Go-Ahead nu alleen bovenaan in de sterke 1e klasse D. 

 

Op voorhand natuurlijk een geweldig affiche. De beide koplopers tegen elkaar en ook nog eens een stadsderby. Go-Ahead en KHC waren allebei in vorm en alle supporters en voetballiefhebbers gingen er om 18.00 uur eens goed voor zitten/staan. Het was KHC dat in het 1e kwartier het heft in handen nam. De rood-gelen kwamen niet aan voetballen toe en de gasten hadden een overwicht. Kansen leverde het echter niet op. Uit het niets kwam Go-Ahead in de 17e minuut ineens op voorsprong. Een geweldige actie van Madih Doufikar aan de rechterkant van het veld. Hij gaf een voorzet op maat op Jurrian Zandbergen en de ervaren spits wist wel raad met dit buitenkansje en hij kopte de bal hard langs Demi Loet-Loetoer in de rechter bovenhoek, 1-0 !! Een geweldige opsteker voor de rood-gelen.

Na deze goal was KHC het even kwijt. Je kon zien dat men aangeslagen was door de goal. In de 26e minuut wederom Madih die gevaar stichtte. Hij versnelde langs zijn tegenstander, maar zijn inzet werd door doelman Loet Loetoer met de voet gered. Na 36 minuten liet Samir Merraki zijn klasse zien. Op de achterlijn poorte hij op geniale wijze een KHC’er, waarna zijn schot in het zijnet belandde. In de 41e minuut de 1e echte kans voor KHC. Een vrije trap kwam bij Leroy Knol terecht, maar zijn kopbal werd goed gepareerd door Reinier Romkes. Een minuut later was het toch raak voor de blauw-witten.

Na een prima actie van de razendsnelle Ibrahim Tuncer werd er een corner gegeven door arbiter Paarhuis uit Ommen. De hoekschop werd vervolgens door Tom Diender snoeihard binnen geknikt, 1-1. KHC probeerde hierna door te drukken en Brenn de Lange kreeg een gigantische kans om voor rust zijn ploeg nog op voorsprong te zetten. De hard werkende middenvelder mocht alleen op Romkes af gaan, maar die verkleinde zijn goal goed en de Lange schoot naast. Het laatste wapenfeit van de 1e helft was voor Go-Ahead. Zandbergen was bij de 1e paal heel attent en kopte een voorzet van Doufikar tegen de lat/kruising. Rust 1-1.

De verschillen waren klein in de 1e helft en de 1-1 was een juiste afspiegeling. Het was dan ook de grote vraag hoe de 2e helft zou gaan verlopen. KHC kreeg na 50 minuten de 1e kans. Tom Diender verscheen alleen voor Reinier Romkes, maar ook in deze 1 tegen 1 situatie was de doelman de winnaar. Na 52 minuten een grote aderlating voor Go-Ahead. Spits en aanvoerder Jurrian Zandbergen moest met een spierscheuring het veld verlaten. We hopen dat hij snel weer hersteld is. Nick Bakker was zijn vervanger. In de 55e minuut een mogelijkheid voor de goed spelende Burak Alp. Zijn schot ging echter ver over het doel.

Laurens van Keulen kwam in het veld voor Sjaak Buitink. Kort daarna een levensgrote kans voor de rood-gelen. Een lange bal van achteruit werd door Nick Notrot verkeerd ingeschat. Doufikar schoot vervolgens oog in oog met Loet-Loetoer naast. Hierna was Go-Ahead los en creëerde het een aantal kansen achter elkaar. Arjan Wiegers leek te gaan scoren, maar Lesley de Munnik wist de bal net voor de lijn weg te schieten. Na 68 minuten dan toch de bevrijdende 2-1 voorsprong. Arjan Wiegers legde de bal prima af op Samir Merraki en de klasbak pur sang wist vanuit een moeilijke hoek raak te schieten, 2-1. De vreugde onder de Go-Ahead Kampen supporters was groot. De voorsprong was in die fase zeker terecht.

De rood-gelen waren daarna echter niet in staat om KHC de genadeklap toe te dienen en hierdoor werd het in een hectische slotfase nog erg spannend. In de 77e minuut ging een vrije trap van Leroy Knol ging over het doel van Romkes. KHC speelde in de laatste 10 minuten alles of niets en een aantal hoge ballen in de 16 en corners werden overleefd. Ook schreeuwde heel KHC nog om een penalty, maar arbiter Paarhuis uit Ommen wou van niets weten. Go-Ahead hield uiteindelijk knap stand en zo eindigde deze enerverende stadsderby in  een 2-1 overwinning voor ‘Kowet’ !!

Go-Ahead Kampen-KHC  2-1

17e min 1-0 Jurrian Zandbergen
42e min 1-1 Tom Diender
68e min 2-1 Samir Merraki

Overige uitslagen in de 1e klasse D:

* Berkum 2-1 FC Zutphen
* DTS’35 1-4 Nunspeet
* Enter Vooruit 1-2 SDV Barneveld
* Vroomshoopse Boys 3-0 Be Quick’28
* WHC 2-2 DETO Twenterand
* WVF 1-1 Sparta Enschede

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*