Go-Ahead Kampen wint spectaculair bekerduel.

go-ahead-kampen

 

 

In een knotsgekke bekerwedstrijd hebben de rood-gelen uiteindelijk met 4-5 gewonnen bij zondag 3e klasser Columbia uit Apeldoorn. De thuisploeg speelde frank en vrij en men had niets te verliezen.

Bij Go-Ahead was er absoluut sprake van onderschatting. 5 basisspelers kregen rust en dat was te zien. Het spel was onsamenhangend en het is een groot wonder dat een 4-2 achterstand met 10 man nog werd omgebogen in een 4-5 overwinning. Door 3 goals in 5 minuten werd een blamage voorkomen !!
Edwin van Nijen startte met de volgende 11 spelers:

Bij Go-Ahead kregen André Timmerman en Murat Acikgoz rust. Beiden zaten niet bij de selectie. Madih Doufikar, Laurens van Keulen en Reinier Romkes begonnen op de bank. Aanvoerder en spits Jurrian Zandbergen ontbrak nog steeds wegens een blessure. Het was goed om te zien dat doelman Tim Noordman na 2 maanden blessureleed weer terug was. De 1e grote kans van de wedstrijd was nog wel voor Go-Ahead. Samir Merraki verscheen in de 2e minuut, na een goed opgezette aanval, alleen voor doelman Lukas van Ommen, maar die wist de inzet van Merraki knap te pareren. In de fase daarna was het Columbia dat brutaal het heft in handen nam. In de 10e minuut ging een schot van Danny Koorevaar nog naast, maar 1 minuut later lag de bal wel in het net. Het was Mourad Kasrioui die de bal vanaf circa 20 meter knap in de rechter boven hoek wist te plaatsen, 1-0. Go-Ahead was nog niet wakker, want na 17 minuten werd het zelfs 2-0. Wederom was het Kasroui die met een schitterende lob Tim Noordman wist te verrassen. De rood-gelen stelden hier alleen een poging van Arjan Wiegers tegenover. Hij raakte in de 24e minuut de lat. Hoofdtrainer Edwin van Nijen greep na 33 minuten rigoureus in. Sjaak Buitink en Samir Merraki moesten het veld verlaten en Madih Doufikar en Laurens van Keulen kwamen voor hen in het veld. Hierna begon het beter te lopen en binnen no-time stond het 2-2. In de 37e minuut kopte Kevin Jansen de bal over zijn eigen doelman heen en 4 minuten later een prima steekpass van Luuc Knul op Madih Doufikar en die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal beheerst binnen, 2-2. Dit was tevens de ruststand !!

In de rust was iedereen er van overtuigd dat Go-Ahead in de 2e helft orde op zaken zou gaan stellen, maar niets was minder waar. Het slappe en onsamenhangende spel werd in de 2e helft voortgezet en in de 49e minuut kreeg Columbia een strafschop, die vervolgens door Tim Noordman uitstekend werd gestopt. Nick Hendriks kwam in het veld voor Luuc Knul. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en men kwam na een uur spelen terecht op voorsprong. Een vrije trap van Michael Langenbach viel in de korte hoek binnen, 3-2. In de 72e minuut werd het nog erger voor de rood-gelen toen Tjerry Jansen de 4-2 wist aan te tekenen. Kort daarna moest Jeroen van den Bosch met 2x geel en dus rood vertrekken. Een nederlaag en een grote blamage leek in de maak, maar Go-Ahead toonde karakter. Madih Doufikar schoot een vrije trap in één keer in de verre hoek, 4-3 en 1 minuut later wist Nick Hendriks knap weg te draaien bij zijn tegenstander en de 4-4 aan te tekenen. De hoop op een goed resultaat was ineens weer terug. Arjan Wiegers (die in grootste vorm verkeerd) nam zijn ploeg hierna op sleeptouw. De pijlsnelle buitenspeler soleerde een aantal keren knap door de verdediging van Columbia en in de 79e minuut leverde dit de bevrijdende 4-5 op !! In de absolute slotfase probeerde de thuisploeg met man en macht om nog de gelijkmaker te forceren, maar Go-Ahead bleef met 10 man op de been en zo eindigde deze knotsgekke bekerwedstrijd in een 4-5 overwinning en gaat Go-Ahead door naar de volgende ronde.

Missie geslaagd en volgende week staan er weer hele andere belangen op het spel. Go-Ahead speelt dan de uitwedstrijd bij Sparta Enschede, waar  de 1e periode titel in de 1e klasse D op het spel staat.

Opstelling Go-Ahead Kampen
Tim Noordman
Ruben van der Veer / Yannick Groen / Jeroen van den Bosch / Sjaak Buitink
Nick van der Kooi / Luuc Knul / Gerhald Visscher
Samir Merraki / Jorin Riezebos / Arjan Wiegers

33e min Madih Doufikar voor Samir Merraki
33e min Laurens van Keulen voor Sjaak Buitink
58e min Nick Hendriks voor Luuc Knul

Scoreverloop:
11e min 1-0 Mourad Kasrioui
17e min 2-0 Mourad Kasrioui
37e min 2-1 Eigen doelpunt Kevin Jansen
41e min 2-2 Madih Doufikar
60e min 3-2 Michael Langenbach
72e min 4-2 Tjerry Jansen
74e min 4-3 Madih Douifikar
75e min 4-4 Nick Hendriks
79e min 4-5 Arjan Wiegers