Go-Ahead Kampen wint spectaculair duel.

logo Go-Ahead Kampen

In een enerverende en doelpuntrijke wedstrijd heeft koploper GAK uitstekende zaken gedaan. Vroomshoopse Boys liet in de 1e helft zien dat het over een prima elftal beschikt. Nadat bij de rood gelen het tempo in de 2e helft flink omhoog ging werd een 0-1 achterstand binnen 10 minuten omgebogen in een 3-1 voorsprong. Spits en aanvoerder Jurrian Zandbergen maakte na 2 maanden blessureleed zijn rentree en wist kort na zijn invalbeurt direct te scoren.

Na twee gelijke spelen tegen Berkum (2-2) en Enter Vooruit (1-1) was er voor Edwin van Nijen en zijn spelers maar één opdracht: winnen. Ten opzichte van vorige week een aantal wijzigingen in de basisopstelling. Ruben van der Veer kreeg voor het eerst een basisplaats op de rechtsback positie. Dit ging ten koste van Yannick Groen. Omdat André Timmerman weer terug was van een blessure was ook Sjaak Buitink zijn plek kwijt. Laurens van Keulen stond daardoor linksback. Op het middenveld werd de geschorste Nick van der Kooi (hij heeft 3 wedstrijden schorsing gekregen voor zijn rode kaart van vorige week) vervangen door Gerhald Visscher.
In de 1e helft was het Vroomshoopse Boys dat beter uit de startblokken kwam. Na 1 minuut een gevaarlijke hoekschop voor de gasten uit Vroomshoop, maar Reinier Romkes redde prima. Kort daarna een goede aanval via de rechterkant en Thomas Smedema kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Na 9 minuten de 1e mogelijkheid voor de rood-gelen. Madih Doufikar schoot over. Een minuut later was het wel raak voor Vroomshoopse Boys. Het was Smedema die attent reageerde en zijn ploeg op dat moment verdiend op een 0-1 voorsprong zette. Na 12 minuten probeerde Gerhald Visscher het, maar zijn inzet ging naast. De boys stonden goed gepositioneerd en er werd bij vlagen prima veldspel op de mat gelegd. Dit leverde twee kansen op. Eerst was Ernst-Jan Heideman dichtbij een treffer en even later Jos Hutten, maar beide keren redde Romkes uitstekend. Pas na 20 minuten leek Go-Ahead wakker te worden en de thuisploeg nam het heft in handen. Na een prima actie van Arjan Wiegers raakte Murat Acikgoz de lat. De kansen namen hierna toe. Een scrimmage in het strafschopgebied en de bal werd ter nauwer nood van de lijn gehaald. Kort daarna was Madih dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot in kansrijke positie net voor langs. In de 37e minuut kreeg Go-Ahead van arbiter Beltman uit Rijssen een vrije trap toegewezen vanaf 18 meter. Madih schoot de bal in de rechter onder hoek, maar doelman Bart Jans reageerde attent. Rust 0-1.
GAK ging de 2e helft voortvarend van start en de opdracht was duidelijk. Het tempo hoog houden en zo proberen om Vroomshoopse Boys kapot te spelen. In de 51e minuut kwam Yannick Groen in het veld voor André Timmerman. 2 minuten later ging een inzet van Murat Acikgoz over. In de 56e minuut een gigantische kans voor Madih. Hij mocht alleen op de keeper af gaan, maar die wist nog net een teen tegen de bal aan te krijgen en hierdoor ging de bal net langs de voor Go-Ahead verkeerde kant van de paal. Even later een scrimmage in het 5 meter gebied en de inzet van Nick Bakker werd van de lijn gehaald. GAK was nu heer en meester en een doelpunt kon niet uitblijven. Jurrian Zandbergen maakte zijn rentree na 2 maanden blessureleed. Hij kwam in het veld voor Nick Bakker. Na 64 minuten dan eindelijk de gelijkmaker. Een corner van Arjan Wiegers vloog mede door de wind bij de 1e paal in het doel, 1-1. Een uitval van Vroomshoopse Boys en een kopbal van Smedema werd prima gepareerd door Romkes, die een uitstekende wedstrijd keepte en terecht tot man van de wedstrijd werd verkozen. De rood-gelen gingen vol door met aanvallen en 4 minuten na de gelijkmaker stond het al 2-1. Madih Doufikar was attent en schoot de bal in twee instanties binnen, 2-1. Grote vreugde bij de spelers, staf en de supporters. In de 73e minuut een knappe actie van Arjan. Hij sneed naar binnen en schoot hard in de korte hoek, maar doelman Jans redde goed. Een minuut later was het wel raak. Jurrian Zandbergen kwam bij een voorzet prima voor zijn man en schoot de bevrijdende 3-1 binnen. Na 2 maanden blessureleed is hij gelukkig voor GAK weer terug en bekroonde zijn invalbeurt met een knappe spitsengoal. Go-Ahead was los en Vroomshoopse Boys kon het tempo niet bij benen. In de 81e minuut weer een goede actie van Arjan. Hij ging op snelheid langs zijn tegenstander en legde de bal vervolgens terug op de inlopende Madih, die simpel binnen kon tikken, 4-1. Vlak na de aftrap even een oplettendheidje in de verdediging bij de rood-gelen en Smedema scoorde zijn 2e treffer van de middag, 4-2. Niek van Enk kwam in het veld voor Gerhald Visscher. Het bleef uiteindelijk bij 4-2 en na 93 minuten floot arbiter Beltman voor het eindsignaal !!

Doelpunten:
10e min 0-1 Thomas Smedema
64e min 1-1 Arjan Wiegers
68e min 2-1 Madih Doufikar
74e min 3-1 Jurrian Zandbergen
81e min 4-1 Madih Doufikar
83e min 4-2 Thomas Smedema

 

Overige uitslagen in de 1e klasse D:

* Be Quick’28 1-1 DTS’35
* DETO Twenterand 0-2 SDV Barneveld
* Nunspeet 4-0 FC Zutphen
* Sparta Enschede 0-0 KHC
* WHC 4-4 Enter Vooruit
* WVF AFG Berkum