Go-ahead Kampen zet vol in op meidenvoetbal.

Afgelopen zaterdag was ik op bezoek bij Go-ahead Kampen. Ditmaal niet om een kijkje te nemen bij het eerste. Op uitnodiging van André Meijberg ging ik een kijkje nemen bij het meidenvoetbal. Toen ik nog jong was voetbalden meisjes niet. Voetbal was een sport voor jongens en mannen. 

Wie de voetbalsport van dichtbij volgt weet: dat is niet meer zo, sterker nog: voetballende meisjes en vrouwen veroveren in rap tempo de Nederlandse voetbalvelden. Op internationaal niveau tellen we ook steeds meer mee, de Oranje Leeuwinnen naderen de wereldtop. De eerste wereldtitel die een nationaal Oranjeteam gaat pakken? Ik zet in op de vrouwen!

Bij Go-ahead Kampen hebben ze dat goed gezien. Bij de rood gelen nemen de meisjes een steeds prominentere plaats in. Steeds meer meiden gaan er voetballen. André Meijberg: “Op dit moment spelen we met vijf meidenteams in de competitie. Na de winterstop komen er nog twee teams bij. Het aantal voetballende meiden/vrouwen nadert de 100,  en we hebben ook nog een vrouwen 30+ team. We nemen het vrouwenvoetbal serieus en we gaan er dan ook 100 % voor!”

Denemarken
In mei 2017 zullen 4 teams afreizen naar Aalborg Denemarken om deel te nemen aan de Aalborg City Cup. Van woensdag tot en met zondag gaan ongeveer 90 speelsters en begeleiders deze trip maken. Een initiatief wat binnen de club breed wordt gedragen.
Middels sponsoring en diverse acties worden de kosten zo laag mogelijk te houden.
Op dit moment loopt er een oliebollenactie. Op 30 december worden de oliebollen vers gebakken en bezorgd.
10 oliebollen kosten €6,50, de actie loopt voorspoedig. Mensen die oliebollen willen kopen kunnen zich bij ons melden via het mailadres goaheaddames@gmail.com Ook wordt er op 1 januari een nieuwjaarsduik gehouden, voor € 5,00 kan iedereen meedoen. Dit wordt gehouden op het strandje bij de Music Club. Deelnemers krijgen na hun duik een kop snert of warme chocolademelk. Een der ouders gaat meedoen en laat zich sponsoren waarbij de opbrengst voor de reis is, een andere ouder doet mee aan een challenge van zijn werk. Voor elke kilo die hij afvalt krijgt hij € 25,00 en het eindbedrag is ook voor de Denemarken reis. Leuke en mooie initiatieven die naast de sponsoring voor de benodigde financiën zorgen.
De wedstrijd
Zaterdag speelden de meiden op het hoofdveld tegen Hardenberg ’85. Ik zag een groep meiden die er enthousiast tegenaan gingen. De voetbalkwaliteiten vielen ook niets tegen, er zaten zeker talentvolle meiden in deze groep.
Go-Ahead Kampen won de wedstrijd ook relatief eenvoudig, met 5-0, met doelpunten van

Demi Bast, Romee Ruymgaard en Lotte Albers. Volgens André Meijberg was het nog niet eens een beste wedstrijd: “deze meiden kunnen stukken beter”!
Ooit was Kampens voetbaltrots ene Jaap Stam in Oranje. Of Kampen ooit nog eens een Oranje international zal afleveren? Grote kans dat het dan een vrouw is. Go-Ahead Kampen is in elk geval goed bezig en zet vol in op het vrouwenvoetbal. En dat begint bij de jeugd, want aloude gezegde gaat nog altijd op: wie de jeugd heeft heeft de toekomst, en toekomst dat heeft het vrouwenvoetbal zeker.
Joop van Dijk

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*