Go-Ahead klaar voor wedstrijd tegen SDV Barneveld.

GA-SDVB (73)
Met op het programma een cruciale kraker tegen directe concurrent SDV Barneveld komt Go-Ahead Kampen meteen op scherp uit de winterstop. De ‘herbstmeister’ oftewel winterkampioen in de eerste klasse D start de tweede seizoenshelft vol zelfvertrouwen, maar ook in de wetenschap dat in deze eerste thuiswedstrijd een tegenstander van formaat wacht.

Een kampioenschap lonkt, op voorwaarde dat de ploeg van trainer Edwin van Nijen geen wedstrijd verslapt. Strijdlust op niveau dus de komende tijd op sportpark Middenwetering.
SDV Barneveld is de nummer 2 in de competitie en de enige ploeg ploeg die dit seizoen Go-Ahead Kampen op de knieën wist te dwingen. In de wedstrijd van zaterdag staat er meer op het spel dan het halen van revanche. Go-Ahead Kampen heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambitie op termijn uit te willen groeien tot een stabiele hoofdklasser. Dankzij de sportieve prestaties in de eerste seizoenshelft komt deze doelstelling sneller in beeld dan verwacht.
Het elftal heeft zich inmiddels verzekerd van een plek in de nacompetitie met kans op promotie naar de hoofdklasse, maar door een herschikking in de voetballeagues is promotie via deze weg lastiger dan ooit. Go-Ahead Kampen zou zichzelf dan ook een dienst bewijzen met het kampioenschap in de eerste klasse D, want dan is rechtstreekse promotie gegarandeerd.
Meteen al in de eerste wedstrijd tegen SDV Barneveld lijkt Go-Ahead Kampen het verschil te kunnen maken. Het Kamper elftal start de tweede seizoenshelft met vijf punten voorsprong op de concurrent. Bij winst loopt de voorspong op tot acht punten, maar bij verlies wordt de hete adem in de nek voelbaar.
Pikant detail is dat de rivaliteit tussen de beide clubs ook op een ander niveau gevoeld wordt, namelijk als familiestrijd binnen de Kowet-familie Knul. Als voorzitter van de Technische Commissie geeft Arjan Knul leiding aan het technisch beleid van Go-Ahead Kampen. Zoon Luuc Knul speelt in het eerste elftal. Zoon Rob Knul speelt in de selectie van SDV Barneveld. Zijn humeur hangt zaterdag af van welke zoon hij na afloop van de kraker mag feliciteren met de overwinning. De wedstrijd op sportpark Middenwetering begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.