HomeRegiosportGo-Ahead pakt punt in slotfase.

Go-Ahead pakt punt in slotfase.

-

logo Go-Ahead Kampen

De rood gelen hebben na een knotsgekke slotfase een verdiend punt gepakt tegen Berkum uit Zwolle. De wedstrijd was van beide kanten niet groots, maar de inzet en passie waarmee werd gespeeld vergoedde veel.

Bij Go-Ahead ontbraken Jeroen van den Bosch, Arjan Wiegers en Gerhald Visscher in de basisopstelling. Het drietal kon niet trainen afgelopen week. Daardoor kregen Sjaak Buitink, Nick Bakker en Nick Hendriks de kans om zich te laten zien. Spits en aanvoerder Jurrian Zandbergen is op de weg terug van zijn blessure, maar deze wedstrijd kwam voor hem nog te vroeg !!

Beide ploegen waren in de 1e helft aan elkaar gewaagd. Na 7 minuten een goed schot van Murat Acikgoz, maar doelman Bouwhuis pareerde zijn inzet prima. 2 minuten later werd Berkum voor het eerst gevaarlijk.Dirk Muis kopte na een corner goed in, maar met een uitstekende reflex wist Reinier Romkes redding te brengen. In de 12e minuut volgde er een grote kans voor Madih Doufikar. Hij verscheen schuin voor doelman Bouwhuis, maar die redde met zijn voet. Timo ter Haar was dicht bij een doelpunt, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Even later ging een gevaarlijk schot van Bacuna nog naast, maar na 37 minuten was het wel raak. Bacuna schoot de bal snoeihard in de korte hoek binnen, 0-1 en dat was ook tevens de ruststand.

Na 49 minuten kwam Jeroen van den Bosch in het veld voor Yannick Groen. In de 56e minuut ging een vrije trap van Madih net naast. Na 58 minuten werd Nick Bakker vervangen door Arjan Wiegers. Tot aan de 72e minuut gebeurde er weinig. Uit het niets sloeg Berkum genadeloos toe. Het was Youp Kok die na een uitbraak knap afrondde, 0-2. De protesten voor buitenspel hielpen niets. Na 78 minuten kreeg Go-Ahead de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te forceren. Arjan Wiegers werd binnen de zestien meter aangetikt en arbiter Smit gaf een strafschop. Samir Merraki schoot de bal echter slecht in en Bouwhuis was de gevierde man. In de 83e minuut was het toch raak. De bal belandde bij Jeroen van den Bosch en die schoot snoeihard raak, 1-2. Berkum stond vol onder druk. Na 90 minuten verscheen Madih, na goed voorbereidend werk van Samir Merraki, alleen voor Bouwhuis, maar die redde met de voet. Smit trok terecht 7 minuten bij en in de 95e min was het toch raak. Eerst werd de bal nog van de lijn gekopt en na een scrimmage was het Murat Acikgoz die raak schoot, 2-2 .  Een op de valreep binnengesleept gelijkspel, dat achteraf nog een voor de Kampenaren gunstig effect had. Omdat de nummers 2,3, en 4 van de ranglijst verloren was het toch een goede middag voor Go-Ahead dat met dit resultaat toch weer verder uitliep op de concurrentie.