vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportGo-ahead verspeelt kampioenschap tegen FC Zutphen.

Go-ahead verspeelt kampioenschap tegen FC Zutphen.

-

GAK heeft zaterdagmiddag het kampioenschap in de 1e klasse D verspeeld. Op ons eigen Sportpark Middenwetering werd een pijnlijke, maar terechte nederlaag geleden. De vorm ontbreekt momenteel en op het 1e kwartier na werd er nauwelijks wat afgedwongen. Doordat de concurrenten allemaal wel wonnen kunnen de rood-gelen zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

go-ahead

Go-Ahead Kampen startte uitstekend aan de wedstrijd en de spelers leken getergd na de pijnlijke nederlaag bij Berkum. Na 2 minuten een prima combinatie tussen Madih Doufikar en Jurrian Zandbergen, waarna Madih de bal over schoot. Even later werden de Zutphenaren voor het eerst gevaarlijk. Noë Bokila verscheen alleen voor Tim Noordman, maar die bracht redding. In de 6e minuut was het wel raak voor de rood-gelen. Samir Merraki zette zelf een één-twee op met Jurrian, waarna Samir snoeihard in de verre hoek raak schoot, 1-0. Go-ahead leek hierna door te drukken en FC Zutphen kwam maar niet onder de druk vandaan. Na 9 minuten was het bijna 2-0, maar een goed genomen corner van Arjan Wiegers werd door Jeroen van den Bosch van dichtbij in het zijnet gekopt. 2 minuten later was het wederom Arjan die met een mooie steekpass Jurrian vrij voor de doelman zette, maar een uiterste ingreep van de zeer goed spelende Cas Mulder was voldoende om de clubtopscorer van scoren af te helpen. Ook Murat Acikgoz was dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging net over het doel van Lars Rotman. Een grotere voorsprong leek een kwestie van tijd, maar uit het niets stond het in de 21e minuut ineens 1-1. Het was Noë Bokila die een vrije trap prima binnen wist te koppen. Na deze gelijkmaker was de thuisploeg het ineens helemaal kwijt. Het enige wapenfeit kwam voor rust nog van Nick Bakker, maar zijn inzet werd prima gepakt door Rotman en uit de daaropvolgende corner kopte Samir net naast. Rust 1-1.

Wie dacht dat de rood-gelen in de 2e helft orde op zaken zouden gaan stellen kwam bedrogen uit, want het was FC Zutphen dat vlak na rust in één minuut tijd de wedstrijd besliste middels twee goals. In de 55e minuut was het Bokila die een voorzet simpel wist binnen te tikken (1-2) en kort daarna wederom geklungel in de verdediging en ditmaal was het Edilson José Coelho die raak schoot, 1-3. Go-ahead liet heel weinig zien, maar toch werd de spanning na 63 minuten weer teruggebracht toen arbiter van der Pol uit Zwolle een strafschop toekende aan Jurrian Zandbergen. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en hij schoot de bal feilloos in de linker onder hoek, 2-3. Go-Ahead probeerde het hierna wel, maar men kon geen potten breken en er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd. Na 80 minuten kwam Gerhald Visscher in het veld voor Jeroen van den Bosch. In de 81e minuut was Mark Bloemendaal dicht bij een treffer, maar Tim wist zijn inzet te pareren. Nick Bakker probeerde het nog van afstand, maar zijn schot miste richting en de bal ging over het doel van Rotman. In de blessuretijd kwam Yannick Groen erin voor Nick Bakker en na 95 minuten werd een corner door André Timmerman nog naast gekopt. Het was het laatste wapenfeit in een zeer teleurstellende wedstrijd, waarin duidelijk werd dat Go-ahead kwaliteit te kort komt om aanspraak te maken op de titel. Vooral achterin zal er door de T.C. flink geïnvesteerd moeten gaan worden in kwalitatief hoofdklasse waardige spelers, want de doelpunten worden wel heel kinderlijk eenvoudig weggegeven. Aan Edwin van Nijen en zijn staf de belangrijke taak om het elftal nu te gaan klaarstomen voor de nacompetitie, want het kampioenschap is na zaterdag helaas op zeker verspeeld !!