Door Robert Hamer

45e min 1-0 Arjan Wiegers
65e min 1-1 Tom Prumers
69e min 2-1 Madih Doufikar

De rood-gelen hebben zaterdagmiddag een zeer belangrijke en verdiende overwinning geboekt op DETO Twenterand uit Vriezenveen. Complimenten aan de staf en de spelers, want er werd in het grootste gedeelte van de wedstrijd zeer volwassen gespeeld en kansen werden er nauwelijks weggegeven. Achterin stond het onder aanvoering van sterkhouder Jeroen van den Bosch vandaag al een heel stuk beter en dat geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Het was tevens goed om te zien dat Samir Merraki weer terug was in het basiselftal. Hij kreeg bij zijn wissel dan ook terecht een groot applaus van de supporters. Man van de wedstrijd was Arjan Wiegers. Die speelde zijn beste wedstrijd in het shirt van Go-Ahead Kampen sinds zijn komst !!

Edwin van Nijen startte met de volgende 11 spelers:

Reinier Romkes
André Timmerman / Yannick Groen / Jeroen van den Bosch / Sjaak Buitink
Nick van der Kooi / Samir Merraki / Murat Acikgoz
Madih Doufikar / Jurrian Zandbergen / Arjan Wiegers

73e min Nick Bakker voor Samir Merraki

Een mooie nazomer middag op Sportpark Middenwetering en iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt ging er goed voor zitten/staan.

Het begin van de 1e helft was direct spectaculair. Na 1 minuut een prima kans voor DETO Twenterand, maar doelman Reinier Romkes redde knap. Kort daarna een levensgrote kans voor spits en aanvoerder Jurrian Zandbergen. Hij kopte, na een voorzet op maat van Samir Merraki, de bal tegen de lat. DETO liet zoals verwacht Go-Ahead het spel maken en men loerde op de counter. Zover kwam het maar zelden.

In de 21e minuut wederom een hele grote mogelijkheid, maar Arjan Wiegers schoot rakelings naast. 4 minuten later was het de beurt aan Samir. Zijn harde inzet ging maar net over het doel. Kort hierna was het wederom Arjan die net langs de voor Go-Ahead verkeerde kant van de paal schoot. De rood-gelen waren beter en er werd volwassen gevoetbald. De 1-0 kon eigenlijk niet uitblijven. DETO werd op de kans in de 1e minuut na pas na 39 minuten eindelijk een keer gevaarlijk. Een vrije trap werd op spectaculaire wijze gepakt door Reinier.

De rood-gelen wouden nog voor de rust de bevrijdende 1-0 maken. Arjan was in de 44e minuut, na een lange rush via de linkerkant dichtbij, maar de doelman redde prima. In de blessuretijd van de 1e helft dan toch de dik verdiende 1-0 voorsprong. Het was Arjan Wiegers die met een geplaatst schot raak schoot, 1-0. Grote vreugde bij de spelers en de supporters !! Rust 1-0.

Onze oud trainer Marcel van der Steege zal in de rust flink tekeer zijn gegaan richting zijn spelers en de rood-witten kwamen in de 2e helft dan ook wat meer in het spel voor. De Vriezenveners kwamen echter stootkracht te kort om grote kansen te creëren. In de 64e minuut de 1e kans van de 2e helft. Madih Doufikar had het vizier nog niet op scherp en de doelman kon redding brengen. Een minuut later stond het ineens 1-1. Een goede voorzet van linksbuiten Lesley Nahrwold en de bal belandde bij Tom Prümers. De van SVZW overgekomen fysiek sterke aanvaller kopte goed binnen, 1-1.

Lang kon DETO niet genieten van deze meevaller, want Go-Ahead kwam in de 69e minuut gelijk weer op voorsprong. Een uitstekende actie van Arjan ging hier aan vooraf. Hij had een voorzet op maat in huis op Madih Doufikar en die schoot de bal diagonaal in de rechterhoek, 2-1 !! Samir was dichtbij de beslissing, maar zijn inzet werd prima gepareerd. Kort hierna werd hij vervangen voor Nick Bakker. Arjan was ook dichtbij de 3-1. Na een prima pass van Jurrian Zandbergen belandde de bal bij Arjan, maar die was ditmaal niet gelukkig in de afwerking. DETO probeerde in het laatste kwartier om de gelijkmaker te forceren, maar deed dat te geforceerd en in blessuretijd kreeg de sterk spelende Sergio Babb nog een rode kaart toegewezen van arbiter Pieter van der Pol. Kort hierna floot de leidsman voor het eindsignaal en zo eindigde dit duel in een knappe 2-1 overwinning voor de rood-gelen !!