Goed resultaat voor strijdend KHC

KHCKHC is er in geslaagd om een remise uit de stadsderby tegen GoAhead Kampen te slepen. Maar gemakkelijk ging dat niet.

Vanaf het beginsignaal ontspon zich een gelijk opgaande tweestrijd met over en weer wat kleine plaagstootjes. Het positie spel was prima en KHC gaf weinig kansen weg.

In de 14e minuut ontstond de 1e echte kans voor Go Ahead, maar doelman Kevin Dijkstra pareerde de bal uitstekend tot hoekschop. In de 25e minuut kwam KHC verrassend op voorsprong, Leroy Knol bediende Erik Post die fraai raak kopte. Lang konden de blauw-witten niet genieten van de voorsprong want een minuut later was het alweer 1-1 via een doelpunt van Jurian Zandbergen. KHC stond nog een beetje na te genieten van de openingstreffer.

Kort daarna volgde een zwakke fase van KHC zijde, het liet Go Ahead teveel voetballen zodat een doelpunt verwacht kon worden. Die kwam er dan ook via een doelpunt van Nick Bakker, die even later met een blessure zou uitvallen. Voor rust had Go Ahead nog op 3-1 kunnen komen maar Samir Merraki miste net de scherpte. Na de rust verscheen een herboren KHC dat alles op alles zette voor een beter resultaat. Met veel passie en inzet werd GoAhead onder druk gezet en dat resulteerde in de terechte gelijkmaker, wederom van de schoen van Erik Post.

Enkele minuten later had KHC pech, uitblinker Lesley de Munnik moest met een liesblessure naar de kant wat een aderlating bleek. Go Ahead kreeg nog wat kansen. Doelman Kevin Dijkstra moest enkele malen zijn kunnen tonen en hield KHC in de wedstrijd.

In de slotfase was invaller Kevin Isidora nog dicht bij een stunt, maar doeman Tim Noordman van Go Ahead wist even zo fraai redding te brengen. Resumerend een prima resultaat voor KHC, in een spannende stadsderby. In de slotfase werd het even wat hectisch, maar echt onsportief werd het niet. Scheidsrechter Heusschen had de zaak goed onder controle en liet zich het hoofd niet op hol brengen.

Man van de wedstrijd: Lesley de Munnik

Volgende week de ander stadsderby tegen buurman Dos Kampen. Het beloofd wederom een spannende tweestrijd te worden. De uitwedstrijd werd net als nu 2-2, dus ook deze ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De wedstrijd op sportpark De Venen begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet. ( Na afloop is er muziek met de bekende Kamper DJ Vincent auf der Haar. )

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*