Goede resultaten eerste GOK cross rond Wijthmenerplas

Bijdrage van Jacqueline Rustidge

Zaterdag 13 november streden 42 atleten van AV Isala ’96 mee in de eerste van een serie van vier wedstrijden in de Gelders Overijsselse crosscompetitie. Nadat vorig jaar de GOK cross werd afgelast was het voor veel atleten weer een eerste mogelijkheid om de krachten te meten op de cross tegen atleten uit de regio. Ze kregen een pittig en afwisselend parcours voorgeschoteld: draaien, keren, klimmen, afdalen en ploeteren door het rulle zand van de Wijthmenerplas. In totaal werden maar liefst 13 podiumplaatsen behaald en drie maal kon de hoogste tree van het podium worden beklommen.

Annelot van Putten en Lize Bottenberg werden respectievelijk 2 en 3 bij de meisjes C pupillen. In dezelfde categorie behaalde David Jan Kattenberg ook zilver.

Bij de jongens pupillen A1 behaalden Kjeld van Esch en Sem Bottenberg de eerste en derde plaats. Pepijn van Putten werd 3e in de categorie jongens pupillen A2 en bij de jongens D junioren pakte Koen de Vries goud. Sjoerd van der Steege stuntte door op de laatste 400 meter de top drie van dat moment naar huis te lopen en pakte goud.

Bij de meisjes junioren C liep Naëll Huijsmans lange tijd op kop, maar moest in de slotfase van de race haar meerdere erkennen in twee concurrentes. Ze werd 3e. Bij de jongens junioren C was het Josse Kampen die lange tijd de race hard maakte. Hij werd op de laatste deel van het parcours door een concurrent bijgehaald en finishte als 2e.

Op de korte cross werd Joriska Schrijer 3e in de categorie vrouwen masters. Leonie Eenkhoorn pakte zilver op de lange cross bij de vrouwen senioren en bij de mannen masters liep ook Robert Reitsema op de lange cross naar zilver. Hiermee hebben de atleten de nodige punten verdiend voor het klassement die over vier wedstrijden zal worden opgemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*