Goud en brons voor RKDOS bij NTC Zwijdrecht.

2 van de 4 teams van RKDOS vielen bij het Nederlands Kampioenschap voor teams in de prijzen: goud en brons.

rk-dos-2
Op 26 november turnden in niveau 6 Romme Kamps, Steijn Strikkers, Niels Scholten, Theo Mesplou en Rowan Bruinsma. De concurrentie was fors. Zij wisten met 195,85 punten een 6e plaats te halen.
In de daarop volgende wedstrijd (niveau 3) turnde het team met Lars Boerrigter, Michel Vos, Jorn Boerrigter en Jitse van der Valk. Zij wisten met 218,10 punten het hoogste podium te bereiken. “De senioren van RKDOS zaten de hele wedstrijd in een goede flow en wisten elkaar enorm te motiveren”, aldus trainer Michael Hollander. Opvallend was dat Jitse van der Valk tijdens de wedstrijd besloot om meer toestellen te turnen dan vooraf bedacht was. “Ze hebben allemaal ontzettend goed geturnd, maar de bijdrage van Jitse was bijzonder. Hij zou vloer en voltige turnen, maar besloot ook te turnen op de toestellen ringen en brug. Op brug haalde Jitse 0,2 punten meer dan teamgenoot Michel Vos. Die 0,2 punten zijn achteraf precies het verschil tussen goud en zilver”, aldus Michael Hollander.

rk-dos-1
Op de tweede wedstrijddag (27 november) turnde op niveau 7 het team met Lucas Willems, Jörn Vos, Martinus Geart Aden, Jan Kramer en Noah Dijkman. Helaas wisten zij het podium niet te bereiken. Zij eindigden met 260,40 punten op de 5e plaats.
Na het goud op 26 november maakten de tuners Sander Kalter, Elias Ridder, Ricardo Solino Overmars en Lucas Holtman het op 27 november af met brons in niveau 4. Ze haalden met een ruime voorsprong op de nummer 4 in totaal 198,55 punten. Lars Vos was afwezig vanwege een gebroken hand. Trainer Hollander was erg tevreden met dit resultaat en de teamspirit: “Ze hebben erg goed geturnd. Prachtig om te zien dat ze op het eind zelfs nog even lieten merken dat ze aan hun teamgenoot Lars Vos dachten door het ‘LV teken’ te maken.”

Foto’s: Bert Ridder.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673