woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Home112-NieuwsGrote brand bij metaalbedrijf aan de Oslokade in Kampen (met video)

Grote brand bij metaalbedrijf aan de Oslokade in Kampen (met video)

-

Vanmorgen rond 9.00 uur is de brandweer is uitgerukt voor een brand bij Metaalbedrijf Hoeben aan de Oslokade in Kampen. Er is brand uitgebroken in een oude vissers kotter met een enorme rookontwikkeling tot gevolg.
De Veiligheidsregio IJsselland adviseerd omwonenden aan ramen en deuren gesloten te houden.
De brandweer heeft de brand opgeschaald naar grote brand en is met 3 tankautospuiten, 2 hoogwerkers, waarvan 1 uit Zwolle, een watertankwagen en een voertuig voor waterwinning aanwezig. Daarbij logistiek nog met een voertuig voor adembescherming vanuit Zwolle.

Inmiddels is er ook een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen.

Update 10.30 uur:

Vanuit Nieuwegein is een coldcutter onderweg naar Kampen. Dit is specialistisch blusgereedschap die onder hoge druk door materialen heen kan spuiten. Zo proberen ze van buitenaf bij de brandhaarden te komen. Vanuit de hoogwerker wordt ook geblust.

De brand woedt op 3 verdiepingen van de kotter.

Update 12.15 uur

De coldcutter is ingezet. Het is nu wachten op de resultaten. Verwachting is dat de werkzaamheden nog wel enige tijd gaan duren. Er is nog brand in 1 bouwlaag van het schip. De brand is onder controle, nog niet meester.

Zodra er meer bekend is, zullen wij met een update komen.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen