donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Home112-NieuwsGrote brand in Zalk

Grote brand in Zalk

-

Maandagmiddag is er rond 16.20 uur brand uitgebroken in een stal aan de Baron Bentinckweg in Zalk.

Het gaat om een stal bij een boerderij. In de stal zouden koeien staan. De brandweer heeft de brand later opgeschaald naar zeer grote brand en was met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. Bij de brand was sprake van flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving te zien was.

Volgens brandweerlieden ter plaatse zou bij de brand asbest zijn vrijgekomen. De brand lijkt inmiddels onder controle.

Update:
Bij de brand zijn 44 stuks jongvee om het leven gekomen.

Enkele van de dieren waren nog uit de stal gekomen maar waren dusdanig gewond dat ze door dierenartsen uit hun leiden zijn verlost.
Een groot deel van de stal is in vlammen opgegaan, overslag naar de woning is voorkomen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het asbest is op het terrein van de boerderij terecht gekomen. Verdere verspreiding heeft niet plaatsgevonden. Door de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een meetploeg is hier een onderzoek naar ingesteld. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen