Grote woningbrand Oudestraat in Kampen

Vanmiddag rond kwart over drie kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een woningbrand in de Oudestraat. Al snel werd opgeschaald naar “grote brand”.

Ter plaatse bleek zowel de benedenverdieping als de bovenverdieping van de woning in brand te staan. Het gaat om een woning naast het pand van Baby-en kinderspeciaalzaak de Kleine. De Oudestraat en de IJsselkade zijn afgezet. De brandweer bestrijdt het vuur vanaf beide kanten.

 

Update 16.25 uur:

Een persvoorlichter van de brandweer laat het volgende weten: “rond kwart over 3 is bij de brandweer de melding binnen gekomen van een brand in de binnenstad van Kampen. Daar het een uitslaande brand betrof in de binnenstad is gelijk opgeschaald naar ‘grote brand’. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. De brand is onder controle, er is nog geen ‘brand meester’ gegeven. De brandweer inspecteert ondertussen de woning. De naastgelegen panden hebben rook- en roetschade opgelopen.”

 

 

 

Omstanders hebben aan Kampenonline laten weten dat er een persoon het pand rennend had verlaten. Deze zou vervolgens het bord van Holland pannenkoeken vernield hebben. Dit wordt niet bevestigd door de persvoorlichter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*